Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený klip, nůž a krev: Žena hranými únosy vylákala ze své matky miliony na výkupném

Autor: rix - 
10. září 2022
17:29

Třicetiletá žena ze španělského Tenerife fingovala vlastní únos. Spolu se svými kumpány natočila šílené video, v němž jí z úst teče krev a její únosci jí drží nůž na krku. Ze své matky takovým způsobem vylákala přes milion korun. Policisté nakonec její lest prohlédli a i se spolupachateli ji zadrželi.

„Maminko, unesli mě. Vůbec netuším proč,“ vyváděla Španělka na sdíleném videu. „Hlavně nic neříkej policistům, nebo mě zabijí,“ varovala svou matku na první pohled utrápená žena. Na rodiče apelovala s tím, že únosci požadují v přepočtu zhruba milion dvě stě tisíc korun. Peníze už se nešťastná matka chystala poslat.

Celé drama ale bylo jednou velkou fraškou. Na ženu si i s jejími kumpány došlápli policisté. „Zadržená žena s pláčem žádala vyplacení výkupného od své vlastní matky,“ uvedly úřady na twitteru. Šlo o lstivý podvod. Případ je o to bizarnější, že nešlo o první takový pokus. Ty předchozí byly úspěšné.

Matka zadržené dívky už takhle podle policistů třikrát údajným únoscům vyhověla a dceři na účet naposílala neuvěřitelné sumy. Jak informoval deník Daily Beast, strážci zákona si na všechny zúčastněné nakonec došlápli v jednom ze španělských casin.

Našli jak podezřelou ženu a falešnou krev, tak nůž použitý v klipu. Pachatelé nyní čelí obvinění včetně vydírání a dalších trestných činů, přičemž pouze za vydírání jim hrozí ve Španělsku trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

Video  Záhadný únos letadla: Přežil slavný D. B. Cooper skok padákem i s penězi?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání