Žena středního věku uvěřila, že se do ní přes sociální sítě zamiloval muž z Blízkého východu. „Psala si s ním několik měsíců. Během komunikace byl velmi zdvořilý, milý a chápavý. Jeho manipulativní komunikace však měla jasný cíl, vylákat z paní peníze,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Chtěl přijet, ale neměl na cestu

Údajně zamilovaný muž chtěl svou „milou“ navštívit, ale na tak dlouho cestu neměl „překvapivě“ dost peněz. Potřeboval proto nějaké poslat a natěšená žena ze Znojemska mu poslala úplně vše, co mohla.

„Podvedená mu naposílala přes dva miliony korun. Padly na to veškeré její úspory a dokonce prodala i rodinnou nemovitost. Když pak skončila bez peněz, podvod prokoukla a ze zoufalství se pokusila skončit se životem,“ pokračovala mluvčí policie.


Policie v této souvislosti vydává důrazné varování: „Nevěřte různým legendám údajných amerických generálů, lékařů a ropných magnátů, kteří potřebují vaši finanční výpomoc. Neposílejte neznámým osobám peníze. Většinou nenávratně skončí na druhém konci světa. Nedávejte podvodníkům šanci,“ vyslala varování mluvčí policie.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Šéf policejního oddělení kybernetické kriminality Stanislav Kovárník k podvodům na internetu.

Video
Video se připravuje ...

Šéf policejního oddělení kybernetické kriminality Stanislav Kovárník k podvodům na internetu Zdeněk Matyáš