Žena se s podvodníkem seznámila na sociální síti v roce 2019. „Muž se vydával za vojenského lékaře, který působí v Bagdádu. Po počáteční komunikaci jí slíbil, že se za ní přestěhuje do České republiky a budou spolu žít,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Stovky napálených

Podobným způsobem bylo za posledních 10 let napáleno několik stovek láskychtivých žen. Paní z Hodonínska, ale buď nečte zprávy, nebo dlouho nevěřila, že by se mohla i ona stát součástí podvodu.

Virtuální milý od ní pod nejrůznějšími záminkami vylákal téměř milion korun. „Například tvrdil, že jí posílá balíček s větším obnosem amerických dolarů a potřebuje ho zaplatit, nebo musí uhradit různé celní poplatky,“ upřesnil mluvčí policie.

Policisté v této souvislosti varují: „Před podobnými případy, kterých se objevuje stále mnoho, důrazně varujeme. Nikdy neposílejte peníze osobám, které osobně neznáte, nikdy jste je neviděli a neznáte jejich pravou identitu. Za falešnými profily na sociálních sítích se ukrývá mnoho podvodníků,“ zdůraznil Zámečník.

VIDEO: Odhalit predátory přes internet není snadné.
Video
Video se připravuje ...

Policejní akce Internet. Policie České republiky