„Nejdříve si dopisovali a po nějaké době muž ženě vyznal lásku a sdělil jí, že by se rád za ní přestěhoval do České republiky. Byl v tom ale háček, požadoval uhradit potřebné poplatky pro jejich společné soužití,“ popsala začátek případu, který není v tuzemsku v posledních letech neobvyklý.

Láska za 800 tisíc

„Voják“, který získal ženinu důvěru, ač se nikdy neviděli, nikdy nezískala jeho fotografii a při konverzaci používali překladač, postupně pod nejrůznějšími legendami vylákal ze své oběti v deseti platbách 31 700 eur (asi 800 tisíc korun).

Ocitla se na mizině

Zamilovaná paní prohlédla až ve chvíli, kdy se ocitla zcela na mizině, přišla o veškeré úspory a zadlužila se úvěrem. A pod tlakem své šokované rodiny nakonec zamířila na policejní stanici.

„Jelikož se neznámý pachatel svého jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu tak v případě dopadení a odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela policistka.

Co radí policie

„V návaznosti na výše uvedený případ a také vzhledem k tomu, že podobné případy nejsou bohužel ojedinělé, znovu apelujeme na občany s tím, aby neposílali peníze nikomu, koho znají pouze z virtuálního prostředí a nemůžou si ověřit jeho identitu. Pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich cílem je vylákat z vás nemalé finanční prostředky.“