Prosba, která dorazila na jih Moravy z profilu Ramsey Waney na sociální síti, byla jednoduchá. „Elektronický známý potřeboval ženě poslat trezorový box s několika miliony dolarů. Ten si pak osobně příležitostně vyzvedne v místě jejího bydliště. Za službu samozřejmě slíbil milionovou odměnu,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

V průběhu komunikace, která postupně dostávala milostný charakter, se však objevil požadavek, aby žena zaplatila za různé poplatky a přepravu více než dvacet tisíc eur (560 tisíc korun).

Jenže sotva tak učinila, objevily se požadavky na další platby. S těmi se postupně navyšovala i slibovaná odměna, která se v přepočtu vyšplhala až na 4 miliony korun. To už žena začala tušit, že naletěla podvodníkovi a případ oznámila policii. I tak přišla o více než půl milionu korun.

Pes nedorazil, prodejce se vypařil

Internetovému podvodníkovi sedla na lep i mladá žena (25) z Ivančic. Zatoužila po nabízeném štěněti modrého francouzského buldočka, s prodávajícím se rychle dohodla na zaplacení poloviny kupní ceny a místě, kde si zvíře předají a vyřídí zbývající formality.

„Když ale na smluvené místo nikdo nedorazil a prodejce přestal komunikovat, pochopila, že naletěla podvodníkovi. Jeho konto obohatila o pět tisíc korun,“ upozornil policista.

VIDEO: Stařenka se nenechala obalamutit mazaným podvodníkem.

Video
Video se připravuje ...

Osmasedmdesátiletá hrdinka: Seniorka se nenechala oklamat podvodníkem. tv Joj