Potřebovali peníze, pracovat se ale dvojici mužů nechtělo. A tak si vymysleli sofistikovaný způsob, jak o peníze připravit jiné. Své oběti v Neratovicích, Plzni a Praze přesvědčili, že za jejich peníze nakoupí diamanty, výhodně je prodají a jim pak vyplatí zpět vloženou částku a ještě navíc peníze ze zisku. „K těmto účelům si poškození brali půjčky, které jim jeden z obviněných dokonce předjednával jejich jmény. V případech, kdy si poškození půjčky brát nechtěli, je začali obvinění vydírat,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová.

Jedna z obětí dostala půjčku na svůj účet, ale gaunerům nechtěla dát platební kartu. Ti mu začali vyhrožovat, až se karty nakonec přece jen zmocnili. Podvodníky se podařilo odhalit, zatkla je zásahovka. „Oba jsou v současné chvíli ve vazbě a v případě odsouzení jim za trestné činy loupež, vydírání, krádež a podvod hrozí až desetileté vězení,“ dodala Křížová.

Video
Video se připravuje ...

Takhle zásahová jednotka zadržela podezřelé. Policie České republiky

Policisté ale stále pátrají po neznámém muži, který s výše zmíněnou kradenou kartou vybíral z bankomatu hotovost. „Mohl by to být velmi důležitý svědek, proto se kriminalisté rozhodli poprosit o pomoc veřejnost. V případě, že poznáte muže, zachyceného na kamerových záznamech, či fotografiích, neprodleně, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158,“ uvedla mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií