Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina vydražila kufry s kusy mrtvých dětí: Policie odtajnila detaily hrůzného případu

Autor: rix, ČTK - 
29. srpna 2022
13:43

Naprosto šílený zážitek má za sebou rodina z Aucklandu na Novém Zélandu. Na dražbě zakoupila kufry, které byly plné ostatků dvou dětí! Jak se ukázalo během vyšetřování, otec dětí už je po smrti, zatímco jejich matka prchla do Jižní Koreje. Policisté jsou jí na stopě, aby hororový případ vyřešili. 

Soused rodiny prozradil pro NZ Herald, že rodina třídila věci, které v aukci zakoupila, a při tom našla zavazadla s ostatky. Po okolí byl prý cítit zápach. „Cítil jsem to tady. Myslel jsem, že je to mrtvá kočka nebo tak něco,“ uvedl.

Novozélandští a jihokorejští policisté nyní pátrají po matce dětí. Už zjistili, že otec dvojice zemřel na rakovinu v roce 2017. Matka dětí je v současné době brána jako nezvěstná, ale podle všeho by měla pobývat v Jižní Koreji. Tam podle informací policie měla odletět krátce poté, co její děti zemřely. 

„Novozélandská policie si vyžádala potvrzení, zda osoba, která by mohla mít souvislost s případem trestného činu, byla v Jižní Koreji,“ uvedli vyšetřovatelé. To se potvrdilo s tím, že osoba ze země dosud nevycestovala, informoval deník Mirror.

Strážci zákona dále potvrdili, že znají totožnost dětí, ale z právních důvodů nezveřejnili žádné podrobnosti. „Policie nadále vyšetřuje okolnosti smrti těch dětí,“ uvedl vyšetřovatel Tofilau Faamanuia Vaaelua. Děti byly podle prvního zjištění mrtvé už několik let. Kufry ve skladu ležely nejméně tři nebo čtyři roky

„Vyšetřovací tým pracuje ze všech sil, aby pohnal před soud osobu nebo osoby, které jsou za smrt těchto dětí zodpovědné. Bez ohledu na to, kolik let sloužíte, vyšetřovat děsivé případy, jako je tenhle, není nikdy snadný úkol,“ dodal Vaaelua. 

Video  Magnus Gäfgen unesl syna z bohaté rodiny, aby získal tučné výkupné. To se ale zvrtlo..  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání