Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V Dobrušce shořela elektrokoloběžka: Hasiči varují jejich majitele

Autor: VaB - 
17. srpna 2022
11:55

Hořící elektrokoloběžka a z ní šlehající plameny. Takový pohled se naskytl muži v Dobrušce. Vinou byla údajně technická závada, hasiči proto varují: rozmyslete si, kde zařízení s baterkami skladujete!

Elektrokoloběžka shořela chvíli před tím, že si pro stroj měla přijet přepravní firma a převézt ji do servisu. Místo toho se ale baterie v koloběžce vznítila a rozjel se nevídaný požár. Z větší žluté koloběžky začaly šlehat plameny.

Královéhradečtí hasiči dodali, že majitel nic nepodcenil a zřejmě za vším stojí technická závada. Teď koloběžka poputuje na odbornou expertízu, kde ji budou podrobně zkoumat.

Hasiči zároveň varují majitele takových vozítek. „I přesto varujeme, pořádně si rozmyslete, kde zařízení s akumulátory skladovat a parkovat,“ uvedli. „Abychom vždy minimalizovali riziko vzniku požáru jakýchkoliv akumulátorů a předešli možným technickým závadám, pro jistotu připomínáme: je nutné dodržovat vždy veškeré návody a doporučení výrobce, vyvarujte se neodborných zásahů a používání neoriginálních dílů,“ doplnili.

Video  V Dobrušce hořela elektrokoloběžka.  - HZS Královéhradeckého kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání