Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strach o českého turistu (65) v Rakousku: Pátrají po něm záchranáři!

Strach o českého turistu (65) v Rakousku: Pátrají po něm záchranáři! - ilustrace
Strach o českého turistu (65) v Rakousku: Pátrají po něm záchranáři! - ilustrace  (Autor: Facebook/Horská záchranná služba)
Autor: ČTK - 
5. srpna 2022
12:28

Rakouští záchranáři pátrají po 65letém turistovi z Česka. Ztratil se před několika dny poblíž obce Bad Hofgastein ve spolkové zemi Salcbursko, informovala v pátek agentura APA.

Všechna dosavadní pátrání skočila neúspěchem. V pátek vpodvečer proto začne nová pátrací akce, do níž se zapojí horská služba, vodní záchranná služba, hasiči i policisté. Prozkoumáno má být rozsáhlé území včetně koryt řek Salzach a Gastainer Ache, soutěsky Gasteiner Klamm a vodopádu u vesnice Lend.

O pohřešovaném podle policie informovala záchranné složky provozovatelka penzionu, kde český turista trávil dovolenou. Uvedla, že se do svého ubytování nevrátil. Z analýzy mobilního telefonu vyplynulo, že naposledy se přihlásil do sítě v údolí Gastein v sobotu 30. července.

Pátrání po ztracených českých turistech se v minulý týden uskutečnilo také ve francouzských Alpách. Dvojice Čechů ze Žďáru nad Sázavou byla posléze nalezena mrtvá na dně zhruba 30 metrů hluboké trhliny na severní stěně hory Barre des Écrins ve výšce zhruba 3900 metrů.

Video  Policisté pátrali po seniorovi (69) z Nošovic.  - PČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání