Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt po komářím štípnutí! Budoucí pilotka (†21) zemřela po návštěvě Evropy

Autor: štt - 
8. července 2022
13:52

Oriana Pepperová (†21) z východoanglického Suffolku si celý život přála stát se pilotkou. Ve svých jednadvaceti letech složila teoretické zkoušky na výbornou a chystala se osvojit si i praktické dovednosti potřebné pro létání. Během svého pobytu v Antverpách ji však do čela kousl komár a právě následkem jeho kousnutí zemřela.

K nešťastné události došlo loni v Belgii. Když Orianě květnový štípanec nezvykle otekl, zašla k lékaři, který ji předepsal antibiotika. Brzy však dostala vysoké horečky a zkolabovala. Tři dny se lékaři pokoušeli s neznámou nemocí bojovat, ale marně. 12. července mladá Oriana zemřela, napsal server Metro.

Koroner Nigel Parsley v závěru uvedl, že Oriana zemřela „v důsledku vážné infekce způsobené hmyzím kousnutím“. Nákaza se následně rozšířila až do krční tepny. Smrt byla přímo zapříčiněna embolií. Koroner pro novináře dodal, že „s takovým případem se ještě nesetkal“. Kromě Oriany byl pokousán i její přítel Oliver, se kterým přiletěla ze Spojených států.

Tragédie zasáhla oba rodiče. Otec Tristan uvedl, že „jeho dcera nic nemilovala víc než létání“. Dívka se svým dvojčetem Oscarem snili o tom, že se stanou piloty. Na její počest rodina hodlá zřídit malé stipendium, které bude mít za cíl podporovat budoucí pilotky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání