Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

S lanem kolem krku se muž loučil s bratrem: Prachatičtí policisté přispěchali na poslední chvíli

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
1. července 2022
18:26

Prachatičtí policisté zachránili život muži, který svému bratrovi řekl, že má lano omotané kolem krku a loučil se s ním. Dvojice policistů měla jen kusé informace o tom, kde by se muž mohl nacházet, i tak se jim ho ale podařilo vypátrat a zachránit.

Začalo to v úterý kolem sedmé hodiny večer, policistům volal vystrašený oznamovatel. Měl mu zavolat jeho bratr s tím, že má lano kolem krku a loučí se s ním. Problém byl, že nikdo pořádně nevěděl, kde se sebevrah nachází.

„Hlídka prachatických policistů, ve složení prap. Petr Balek a nprap. Pavel Špiroch, však díky dobré místní a osobní znalosti dorazila k místu, kde by mohl pobývat. Jednalo se o panelový dům na sídlišti v Prachaticích, ve kterém se okamžitě začali na muže doptávat,“ popsala mluvčí Martina Joklová.

Nakonec seběhli do sklepa, kde za dveřmi slyšeli chrčení. Neváhali, vykopli dveře a uviděli, jak muž visí ve vzduchu na umělohmotném pleteném laně, které měl připevněné k trubce u stropu. Byl navíc v bezvědomí.

Policisté okamžitě přeřízli lano a začali s první pomocí. „Muže si následně převzala přivolaná zdravotnická záchranná služba a převezla jej do nemocnice. Včasné vypátrání muže, kde sehráli roli opravdu sekundy, a následná první pomoc zasahujících policistů, měla při jeho záchraně zásadní podíl, za což jim patří poděkování,“ dodala Joklová.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání