Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V italských horách se zřítil vrtulník: Zahynulo 7 lidí!

Při nehodě vrtulníku v Itálii zemřelo 5 lidí: Další dvě osoby stále pohřešují
Při nehodě vrtulníku v Itálii zemřelo 5 lidí: Další dvě osoby stále pohřešují  (Autor: Reuters)
Aktualizováno -
11. června 2022
17:26
11. června 2022
14:21

V Itálii zahynulo při pádu helikoptéry sedm lidí. Havarovaný stroj nalezli záchranáři po třech dnech pátrání v pohoří Apeniny ve výšce 1992 metrů. Vrtulník odstartoval ve čtvrtek z malého letiště v Lucce v Toskánsku a mířil k městu Treviso na severu země. Informovala o tom agentura ANSA.

Na palubě vrtulníku bylo sedm lidí, včetně čtyř tureckých obchodníků. Ti pracovali pro firmu Eczacibaşi Consumer Products a podle sdělení společnosti se vraceli z papírenského veletrhu v Toskánsku.

Podle prohlášení plukovníka italského vojenského letectva Alfonsa Cipriana na trosky stroje upozornil rekreační běžec. Vrtulník se nacházel ve velmi nepřehledném terénu, který je pokryt hustým lesem. „Stroj se nacházel ve velmi úzké rokli, ke které se téměř nelze dostat pěšky,“ uvedl Cipriano.

Státní zastupitelství i letecké úřady začaly oficiální vyšetřování pádu vrtulníku. Chtějí například zjistit, proč stroj nevyslal nouzový signál a proč nefungovalo zařízení pro určení pozice.

Helikoptéra zmizela z radarových obrazovek poté, co kopcovitou zalesněnou oblast zasáhla silná bouřka. Vrak našli na hoře Monte Cusna v provincii Reggio Emilia v korytě potoka. Obtížně přístupná oblast byla uzavřená. Vrtulník řídil 33letý pilot ze severoitalského města Padova, kromě Turků v něm cestovali i libanonští manažeři.

Video  Jak zemřel Petr Kellner? I po roce jsou příčiny zřícení vrtulníku nejasné  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání