Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na letišti v Panamě zadrželi dvě ženy: Pašovaly kokain pod parukou!

Autor: ČTK - 
5. června 2022
14:21

Panamská policie měla v pátek co do činění s dosud nevídaným způsobem pašování drog. Na mezinárodním letišti v Panamě zadržela nejdříve jednu a pak druhou ženu, které doufaly, že provezou kokain ukrytý pod parukami.

Jejich účes vzbuzoval pochybnosti, skrýš ale prozradil až skenovací test. S odkazem na panamskou protidrogovou prokurátorku Xiomaru Rodríguezovou o tom napsala agentura AFP.

Obě zadržené jsou Kolumbijky. Cestovaly z Kolumbie do španělského Madridu. Původní zprávy hovořily pouze o jedné zadržené. Poté, co prošla skenovacím zařízením, ukázalo se, že mezi parukou a copánky ze svých vlasů měla připevněné balíčky s práškem.

Podle Rodríguezové měla žena pod parukou „68 černých válcovitých balíčků obsahujících bílý prášek“. Prokurátorka na svém twitterovém účtu uvedla, že se jedná o v Panamě dosud nevídaný způsob pašování drog.

Drogoví dealeři jsou přitom vynalézaví. Loni překvapila panamskou policii kočka, která měla kokain, crack a marihuanu uvázanou kolem krku.

Panama je pro drogy pocházející z Jižní Ameriky hlavní vstupní branou do Střední Ameriky. Drogy pocházejí především právě z Kolumbie, která je největším světovým producentem kokainu, a míří do Spojených států, což je největší spotřebitel této drogy na světě.

Video  Na letišti v Panamě zadrželi dvě ženy, které pašovaly kokain pod parukou.  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání