Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na policejní přehlídce: Ženu se ztrátou paměti po pádu z koně hledala jezdecká jednotka

Policisté při přehlídce na autodromu Sosnová.
Policisté při přehlídce na autodromu Sosnová.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
25. května 2022
13:10

Z přehlídky rovnou do ostré akce! Policisté o víkendu v Sosnové pořádali Den s policií, kterého se mimo jiné účastnilo i oddělení hipologie, tedy policisté a policistky na koních. Z procházky v lese se pak stala pátrací akce po ztracené ženě.  

Den s policií v Sosnové se konal v neděli na tamním autodromu. Policie zde předváděla své ukázky, nesměli chybět koně, policejní auta nebo vrtulník letecké služby, který na místě vysazoval na laně členy zásahové jednotky.  

Premiéru měli i dva starokladrubští koně z oddělení hipologie ve Frýdlantu. „Po skončení jejich exhibice před zaplněnými tribunami je naši kolegové vyvedli z areálu autodromu do lesa na relaxační procházku, která se ale nečekaně změnila v ostrou pátrací akci,” popsala policistka Ivana Baláková.  

Na kraji lesa je oslovil udýchaný muž s tím, že se mu ztratila jeho čtyřicetiletá manželka po pádu z koně. Policisté neváhali a hned se pustili do akce. Žena měla utrpět částečnou ztrátu paměti a nepamatovala si, jak se dostala do lesa a kde se nachází. Muž s ní byl ve spojení jen po telefonu.  

Netrvalo dlouho a policistům na koních se ženu po dvou kilometrech podařilo vypátrat. „Žádné vnější zranění na sobě neměla a byla schopná pod naším dohledem po svých dojít až na autodrom. Tam ji předběžně prohlédli zdravotníci zdravotnické záchranné služby, kteří tu rovněž měli své stanoviště. Jezdkyně při pádu z koně utrpěla otřes mozku a lékař jí po vyšetření doporučil domácí klidový režim,” dodala Baláková.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání