Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Labe u Těchlovic vyplavilo tělo ženy: Její smrt zůstává záhadou!

Autor: rc - 
4. května 2022
21:54

Kriminalisté marně pátrají po totožnosti ženy, jejíž tělo bylo nalezeno u obce Těchlovice. Tělo na břehu Labe našel v ranních hodinách začátkem dubna rybář a kontaktoval policii. Její smrt zůstává stále záhadou. Policie marně pátrá po její totožnosti. Pomoci by mohl její zubní lékař!

Miloslav si šel v sobotu 2. dubna zarybařit v Těchlovicích na Děčínsku. Hledal správné místo na rybaření, když si všiml bezvládného těla. „Když jsem scházel dolů, abych si prohlédl to místo, tak hnedka jsem zahlédl lidské tělo, takhle zachycený v tom křoví. Evidentně ženský podle oblečení,“ uvedl pro pořad Na stopě. Zavolal policii, která se případem začala zabývat, ale ani po týdnech vyšetřování se nepodařilo zjistit ženinu totožnost. V případu byla nařízena soudní pitva.

„Pitvali jsme mladou ženu ve věku mezi dvaceti až třiceti lety,“ uvedla soudní lékařka Andrea Vlčková. Žena měřila 170 až 175 centimetrů, měla střední postavu a vážila kolem 70 kilogramů. "Měla světle hnědé vlasy stažené do culíku ozdobnou gumičkou. Známky násilí jsme na těle nezjistili,“ dodala Vlčková s tím, že příčinou smrti bylo utopení. Kriminalista Jaromír Libiš dodal, že se jednalo o „mladou ženu bílé pleti, která měla na sobě šedou halenku s potiskem kvítků bílé a modré barvy, šedý svetr, dlouhé černé leginy, hnědé dámské polokozačky na podpatku se zapínáním na zip. Boty byly velikosti 38.“

Policii se stále nepodařilo zjistit totožnost ženy. Podle soudní lékařky mohla být žena v řece celé týdny. „Ve vodě se žena nacházela po dobu více týdnů. Může se jednat o zimní období, klidně i konec roku,“ uvedla. Není ale jasné, zda se jednalo o nešťastnou nehodu, či o sebevraždu. 

Jediná věc, podle níž by mohlo dojít k identifikaci, byl chrup. Měla křivé zuby a několik plomb. „Žena měla významné křivé zuby především v dolní čelisti. V minulosti zcela jistě navštěvovala zubního lékaře. Měla několik zubních plomb. Měla prořezané tři osmé zuby ze čtyř a v horní čelisti jí na levé straně chyběla šestka. Stav chrupu byl v tomto případě natolik specifický, že by ošetřující zubní lékař této ženy mohl zuby poznat,“ uzavřela Vlčková.

VIDEO: Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání