Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dva požáry během jedné noci: V Chyňavě hořel rodinný dům a vraky aut! Útočil žhář?

Aktualizováno -
27. dubna 2022
19:54
Autor: pma - 
27. dubna 2022
14:09

Ve středočeské obci Chyňava nedaleko Berouna došlo v noci z úterý na středu ke dvěma požárům. Nejprve hořel neobydlený rodinný dům, později vzplálo několik vraků aut. Ani při jednom požáru nebyly zraněny žádné osoby. Policie ČR oba případy dále prošetřuje.

V úterý kolem půl jedenácté večer z neobydleného rodinného domu ve středočeské Chyňavě začal vycházet kouř, na místo vyrazili policisté. Po příjezdu zjistili, že v domě nikdo nežije, společně s hasiči tak požár uhasili.

Nejednalo se ale o jejich jediný výjezd. Michaela Richterová, policejní tisková mluvčí pro Berounsko, pro Blesk.cz potvrdila, že došlo v obci v noci k dalšímu požáru. „Mohu potvrdit, že zhruba hodinu po půlnoci došlo v obci Chyňava k požáru několika vraků aut,“ sdělila Richterová.

Policie se ve středu v dopoledních hodinách na obě místa vrátila i v doprovodu psovodů, aby zjistila příčinu vzniku obou požárů. Ani v jednom případě nebyl podle slov mluvčí nikdo zraněn. Výše škod není zatím známa.

Televize CNN Prima News získala informace od majitele vozů a poškozené nemovitosti. Podle něj se nejednalo o ojedinělý útok a má podezření na možné pachatele, což sdělil i policii.Podle jeho názoru šlo o žhářský útok.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání