Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Při tragickém výbuchu v Loučce zemřela žena a tři děti: Jaké bylo tajemství otce rodiny?

Autor: ČTK - 
25. dubna 2022
12:21

Rodina, která žila v Loučce na Vsetínsku v domě poškozeném nedělním výbuchem, nebyla podle starosty obce problémová. Šlo o tři děti s matkou pocházející ze Slovenska a otce, který byl Čech. V domě žili necelé čtyři roky, řekl v pondělí dopoledne novinářům poblíž místa neštěstí starosta Jaromír Kořístka (nez.). Při výbuchu zemřela žena a tři děti, jejich věk nechtěl starosta komentovat. Výbuch přežil jednatřicetiletý muž, utrpěl však vážná zranění. Policie případ předběžně kvalifikovala jako vraždu.

„Nežili tady zas tak dlouho, žili tady zhruba necelé čtyři roky, takže člověk nemůže říct, že by je znal vyloženě jako rodáky z Loučky. Akorát samozřejmě nějaké všeobecné informace, třeba od sousedů. Vyloženě v přímém kontaktu jsem s nimi byl pouze párkrát. Nevím o tom, že by tady jakékoliv problémy byly,“ řekl Kořístka. Je přesvědčený, že kdyby šlo o problémovou rodinu, věděl by o tom.

„Pán byl Čech a paní byla Slovenka. Dům byl jejich,“ uvedl starosta. Věk dětí ani ženy nechtěl komentovat. Okolní nemovitosti podle něj výbuch zřejmě neponičil.

„V tuto chvíli jediné, co máme (jako obec) na starost, co přichází v úvahu, tak je hospodářství, protože měli spoustu hospodářských zvířat. Takže teď se budeme v koordinaci s hasičským záchranným sborem a s policií starat o to a zbytek se uvidí podle velitelů zásahu a podle policie a orgánů, které to šetří,“ řekl Kořístka. Rodina se podle něj starala o zvířectvo, které čítalo do 30 jedinců.

Vzhledem k tomu, jak je událost čerstvá, nechtěl starosta odhadovat, jaké bude mít následky na život v obci. V Loučce podle něj žije zhruba 800 lidí.

Většina místních s novináři o tragédii mluvit nechtěla. Výjimkou byl muž, jehož příbuzný rodině pomáhal s hospodářstvím. „Oni byli takoví bezproblémoví, uzavření, neznalí, jako že nebyli Loučáci,“ řekl obyvatel obce. Otec rodiny byl podle něj podnikavý. „Co víme, byl nemocný. Je to čerstvá věc. Od té doby jsme se nestýkali,“ řekl místní. „Nechápeme to. Je to hrozné neštěstí,“ doplnil.

Případ policie předběžně kvalifikovala jako vraždu, nyní čeká na výsledky pitvy, řekla v pondělí krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. S podezřelým podle ní nyní nelze provádět úkony trestního řízení kvůli jeho zdravotnímu stavu. Mluvčí nepotvrdila ani nevyvrátila, zda je podezřelým zraněný muž, který leží ve vážném stavu na popáleninovém centru ostravské fakultní nemocnice. V poničeném domě a jeho okolí jsou i nadále kriminalisté a hasiči.

Video  Dům v Loučce, kde zemřely tři děti a žena  - Blesk.cz - Slávka Červená
Video se připravuje ...

 

verka1 ( 25. dubna 2022 17:41 )

Asi byl pachatel nemocný, to bylo tajemství?? Pachatel ještě u policie nevypovídal ale drby se po vesnici šíří 😁

bumplesk ( 25. dubna 2022 17:13 )

Pleskači a jaké pak to bylo tajemství ? Přestaňte v té redakci už ch..lastat ...

sueng ( 25. dubna 2022 16:31 )

To ví jenom autor článku

Wells ( 25. dubna 2022 16:08 )

Tak jaký bylo vlastně to tajemství?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání