Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragická nehoda na Rychnovsku: Zemřeli dva lidé! Žena na místě, muž v nemocnici

Vážná nehoda u Vamberku.
Vážná nehoda u Vamberku.  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje)
Aktualizováno -
12. dubna 2022
16:02
Autor: ČTK, VaB - 
12. dubna 2022
13:09

U Vamberka se v úterý dopoledne stala tragická nehoda. Osobní auto se srazilo s nákladním a spolujezdkyně nehodu nepřežila. Řidiče museli záchranáři přepravit vrtulníkem do nemocnice, později ale svým zraněním podlehl i on. 

Po čelním střetu osobního auta s kamionem v úterý dopoledne u Vamberku na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě nehody zemřela sedmasedmdesátiletá spolujezdkyně z osobního auta. O dva roky starší řidič zemřel odpoledne v nemocnici, kam jej záchranáři převezli vrtulníkem. ČTK to řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Jde o letošní nejvážnější dopravní nehodu v Královéhradeckém kraji.

Řidič osobního auta jel od Vamberku směrem na Žamberk a po projetí levotočivé zatáčky přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním autem. „Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Alkohol u něho policisté vyloučili dechovou zkouškou,“ uvedla mluvčí.

Nehoda na čas zcela uzavřela hlavní silnici I/11, která je součástí trasy z Hradce Králové do Ostravy. Nejprve řidiči museli objížďkou, následně policie provoz řídila kyvadlově. Plně policie provoz na silnici obnovila po zhruba pěti hodinách ve 14:30. Příčiny a okolnosti nehody dál vyšetřují rychnovští policisté.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání