Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kolemjdoucí našla na autobusové zastávce ve Strakonicích krajtu: Chovateli už jeden had v létě utekl

Autor: jel - 
22. března 2022
13:16

Neuvěřitelnou dohru má případ, který se odehrál v lednu ve Strakonicích. Žena tam našla na zastávce v krabici od bot krajtu královskou. Vyšlo najevo, že patří muži, kterému už jeden had utekl loni v létě. Tehdy v televizi prohlásil, že uprchlého domácího mazlíčka už obrečel. Tentokrát se k případu už vyjádřit nechtěl.

Souvislost mezi oběma případy, v nichž v obou hrála hlavní roli krajta, se podařilo odhalit CNN Prima News. První událost se odehrála minulé léto. Chovateli z Dražejova na Strakonicku uprchla krajta Líza. Podařilo se ji nalézt po dvou měsících. Majitel domácího mazlíčka tehdy pro televizi uvedl, že hada už obrečel a měl radost, že se mu vrátil. Přiznal ale, že terárium neměl dostatečně zabezpečené.

Druhá událost se odehrála v lednu. Žena ve Strakonicích na autobusové zastávce objevila krabici od bot, v ní ležela promrzlá krajta. Nálezkyně zavolala policii, která zvíře převezla na služebnu a následující den ho předala Přírodovědné stanici v Horažďovicích.

To však nebyl konec, původní majitelka hada totiž zvíře poznala a ozvala se muži, jemuž ho prodala. Podle informací Primy jde o téhož muže, kterému v létě utekla jiná krajta, Líza. Dvojice společně na policejní služebně podala vysvětlení. Žena krajtu od chovatele odkoupila zpět a muži hrozí pokuta.

V galerii se podívejte na fotografie dalších hadů nalezených na podivných místech.

Video  Had spolkl chovateli plážový ručník. Video bylo pořízeno pracovníkem "veteriny" v Sydney.  - SASH - Small Animal Specialist Hospital
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání