Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Muž při vystupování z auta upadl do bezvědomí: Mělničtí policisté mu zachránili život

Mělničtí policisté zachránili život muži, který skončil v bezvědomí.
Mělničtí policisté zachránili život muži, který skončil v bezvědomí.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
18. března 2022
14:32

Dvojice mělnických policistů zachránila život muži, který náhle zkolaboval. Jiří s Robertem ho několik minut oživovali. Muže si všiml náhodný svědek, který naštěstí rychle zavolal o pomoc. 

V únoru si náhodný svědek všiml, jak 35letý muž vystupuje z auta a najednou se kácí k zemi. Stalo se tak kolem půl deváté večer ve středočeském městě Mělník. Muž upadl do bezvědomí, z nosu mu vytékala krev. Svědek proto rychle zavolal na tísňovou linku. 

Dvojice policistů z mělnického oddělení byla na místě ani ne za tři minuty od volání. „Policisté, pprap. Jiří Černý a nstržm. Robert Šmejkal, na nic nečekali a ihned u muže se ztrátou vědomí zahájili masáž srdce,“ popisuje policistka Vlasta Suchánková.

Resuscitovali ho zhruba čtyři minuty, pak je vystřídali záchranáři. Muže, který byl čekatelem na transplantaci srdce, nakonec převezli do nemocnice Na Homolce v Praze ve stabilizovaném stavu. Policisté se tak zásadně podíleli na záchranáře lidského života.

„Oběma kolegům patří samozřejmě velké poděkování,“ sdělil jejich krajský ředitel generál Václav Kučera. „V životě jsou totiž situace, při kterých je včasná pomoc někoho dalšího velmi zásadní a důležitá. A já jsem potěšen, že těmi zásadními byli v životě 35letého muže právě moji policisté," doplnil Kučera.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání