Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapec (6) uvázl v deset metrů hluboké studni: Zachránit se ho snaží už dva dny!

Autor: rc - 
17. února 2022
15:49

Boj s časem svádí záchranáři v afghánské provincii Zábul. Ve více než deset metrů hluboké studni uvázl chlapec jménem Hajdar., kterému podle infomrací BBC je šest let. Záchranáři se ho už snaží vyprostit dva dny, ale stále se jim to nedaří. Jen před dvěma týdny se odehrál podobný případ v Maroku, ten měl však tragický konec.

Na sociální síti se objevilo děsivé video, jež bylo natočeno v afghánské vesnici Šokok, která leží v provincii Zábul. Šestiletý Hajdar tam uvázl v hluboké studni. Vyděšený chlapec může hýbat pouze rukama a nemůže se dostat ven. Vyprostit se ho snaží záchranáři, kteří na jeho záchraně podle informací britského deníku Daily Mail pracují už dva dny. Stále se jim však nedaří dostat dítě na svobodu.

Ve videu, jež zachycuje záchrannou akci, je slyšet zoufalý chlapcův pláč. Chlapečka se snaží uklidnit jeho otec. „Jsi v pořádku, synu?“ je slyšet otcův hlas. „Mluv se mnou, neplač, pracujeme na tom, abychom tě dostali ven,“ dodává zoufalý rodič. „Dobře, budu mluvit dál,“ odpovídá chlapec. „Je tam tým se sanitkou, kyslíkem a dalšími nezbytnými věcmi,“ uvedl na twitteru Abdulláh Azzám, tajemník vicepremiéra Abdulgháního Barady.

Začátkem února došlo k podobnému případu v Maroku. V severoafrické zemi spadl chlapec Raján do studny ve vesnici Ighran. Záchrana chlapce trvala dlouhé čtyři dny a připoutala pozornost světových médií. Když se k chlapci konečně záchranáři dostali, všichni doufali, že bude mít mise šťastný konec. Nakonec však přišla zpráva, že pětiletý Raján zemřel dříve, než se k němu dostali.

ahojky ( 17. února 2022 18:00 )

To padání do studní nějak frčí, ne? Nedávno ten malý kluk, včera V Indii plno žen a teď zas toto...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání