Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Podivná nehoda zablokovala dopravu u Jablonce: Na silnici spadla drtička kamene

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
15. února 2022
12:32

Hlavní příjezdovou komunikaci I/65 do Jablonce nad Nisou zablokovala v úterý dopoledne na několik hodin drtička kamene. Několikatunový pásový stroj spadl z návěsu nákladního automobilu. Jde o velmi frekventovanou komunikaci, bylo obrovské štěstí, že v tu dobu tam nikdo nejel ani nešel, a nehoda se tak obešla bez zranění, řekla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Před polednem se podle ní podařilo provoz obnovit kyvadlově jedním pruhem.

Nehoda byla na operační středisko policie nahlášena v úterý v 08:00. „Nákladní auto s drtičkou kamene a betonu na návěsu projížděl na cestě do Jablonce pravotočivou zatáčkou v Turnovské ulici a při tom mu stroj spadl,“ popsala nehodu Sochorová.

Nehoda, která se stala kousek před okružní křižovatkou ulic Turnovské a Pražské, zkomplikovala provoz na příjezdu do Jablonce. Motoristé museli místo objíždět ve směru z Jablonce ulicemi Mincovní a Na Náspu, a směrem do města ulicí U Balvanu.

K nehodě vyjížděli hasiči, kteří museli místo uklidit, zasypávali jak uniklou naftu, tak hydraulický olej a museli přečerpat zbylou naftu z drtičky, aby zabránili dalšímu úniku při nakládání. „Řidič toho nákladního automobilu si zařídil naložení drtičky sám, takže pomoc hasičů s jeřábem nebyla zapotřebí,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová. Hasiči tak podle ní místo opustili už před 10:00 a místo havárie si pak převzala policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání