Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Dívka v Malé Fatře spadla z Velkého Rozsutce: Letěla přes 300 metrů, přežila!

Autor: pma - 
14. února 2022
11:55

V neděli ráno museli slovenští záchranáři zasahovat u hory Velký Rozsutec v pohoří Malá Fatra. Kamarádi teprve dvaadvacetileté dívky je zavolali na pomoc poté, co s kamarádkou neměli žádné spojení a nemohli ji najít. Podle záchranářů dívka spadla a letěla z hory více než 300 metrů na sněhové pole. 

Hororový výjezd zažili o víkendu slovenští záchranáři. V neděli ráno byli vysláni do pohoří Malá Fatra na severu Slovenska, aby pomohli partě kamarádů s hledáním jejich dvaadvacetileté přítelkyně. Brzy záchranáři zjistili, že dívka při sestupu z hory Velký Rozsutec spadla a letěla více než 300 metrů, než dopadla do sněhového pole. Slovenská hora je téměř stejně vysoká jako nejvyšší hora Česka Sněžka. Jako zázrakem dívka pád přežila.

Horští záchranáři o pomoc požádali posádku leteckých záchranářů, kteří je následně vzali na heliportu na palubu a rychle letěli pod Velký Rozsutec. Na místě byli pomocí palubního navijáku vysazeni záchranáři a lékař vrtulníkové záchranné zdravotní služby, kteří poskytli pacientce neodkladnou lékařskou péči. „Při pádu dívka utrpěla tržná poranění na hlavě a existují i podezření na další poranění,“ přiblížili horští záchranáři s tím, že turistku letečtí záchranáři transportovali do nejbližší nemocnice na další vyšetření.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání