Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osamělou ženu (†70) našla policie až dva roky po smrti: Dosud seděla u stolu

Sedící u stolu a ve značném rozkladu: Policisté našli po dvou letech tělo osamělé ženy (†70).
Sedící u stolu a ve značném rozkladu: Policisté našli po dvou letech tělo osamělé ženy (†70).  (Autor: Facebook: Carlotta Trevisan/Profimedia)
Autor: rix - 
9. února 2022
21:27

Pořádný šok zažili policisté, kteří se objevili v domě Italky Marinelly Berettové v obci Prestine v Lombardii. Ženu našli mrtvou sedící u stolu! A co víc, nebohá stařenka na místě seděla už dva roky, byla tak ve značném stadiu rozkladu. Případ vyvolal ve společnosti vlnu smutku z její osamělosti, která vedla k tomu, že si její smrti nikdo dva roky nevšiml!

Událost, která se mnohým může zdát bizarní a děsivá, má především smutný kontext. Marinella už neměla žádné žijící příbuzné nebo přátele, a tak nebohou ženu dlouhé dva roky nikdo nehledal. Policisté na její ostatky narazili, když v Lombardii vál silný vítr a hrozilo, že by stromy na její zahradě mohly spadnout. Chtěli obyvatele uvnitř domu upozornit na hrozící nebezpečí. Našli ale jen sedící tělo v kuchyni ve značném stadiu rozkladu.

K nešťastné události se vyjádřila i italská ministryně pro rodinu Elena Bonettiová. „To, co se stalo Marinelle Berettové, ta strašná osamělost, zraňuje naše svědomí,“ uvedla. „Naší povinností je pamatovat na její život, nikdo by neměl zůstat sám,“ dodala Bonettiová.

Jak uvedl server NDTV, podle zprávy Italského národního statistického úřadu (ISTAT) z roku 2018 žije v Itálii téměř 40 % lidí nad pětasedmdesát let osamoceně. Stejný počet také uvedl, že nemá příbuzné ani přátele, na které by se v případě potřeby mohl obrátit. „Moderní rodiny žijí odděleně, lidé umírají úplně sami,“ posteskl si novinář Massimo Gramellini na titulní straně italského deníku Corriere della Sera.

„Skutečný smutek nespočívá v tom, že si ostatní nevšimli její smrti. Jde o to, že si ani neuvědomili, že Marinella Berettová žila,“ napsal deník Messaggero.

Sousedé, kteří Berettovou neviděli od září 2019, předpokládali, že se odstěhovala na začátku pandemie koronaviru. Policie na místě nenašla nic, co by mělo souvislost s násilným trestným činem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání