Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Horská služba pomohla řidiči, který driftoval a zapadl: Auto mu o pár kilometrů dál začalo hořet!

Horští záchranáři pomohli řidiči, kterému hořelo auto.
Horští záchranáři pomohli řidiči, kterému hořelo auto.  (Autor: Horská služba)
Autor: VaB - 
8. února 2022
10:50

Perný den měli horští záchranáři v Jizerských horách. Nejdřív pomáhali řidiči vyprostit jeho auto poté, co po driftování zapadl. O pár kilometrů dál potkali to samé auto, už bylo však v plamenech. Řidiči opět pomohli.

Horští záchranáři mají občas velice zajímavé zásahy, pomoc řidičům v nesnázích mezi ně ale zas tak nepatří. Zejména ne těm, kteří u Bílého Potoka nad Smědavou driftují. 

„To, že driftování do této oblasti nepatří, snad nemusíme zdůrazňovat," píší záchranáři na facebooku. Řidiči ovšem neváhali pomoci a auto společně v minulém týdnu vyprostili.

Jako by ale osud chtěl, aby se potkali znovu. Tentokrát o pár kilometrů dál, auto ale nebylo zapadlé, nýbrž už celé hořelo. „Jeden z našich členů, shodou okolností bývalý profesionální hasič, ihned zahájil hasební práce hasícím přístrojem ze služebního vozidla a vyčkal do příjezdu hasičů,“ dodávají. 

Je ale dobré, že jsou připraveni na téměř cokoliv. „Zásahy mimo tradiční 'horské' pole působnosti jsou pro záchranáře z Jizerek už docela rutinou. Jejich příběh s hořícím autem ilustruje fakt, že záchranář má být připraven, ať už je kdekoliv,“ doplňují jejich kolegové. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání