Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zloděj v Chomutově ukradl auto i s dítětem: Prý se chtěl jen svézt! Stíhají ho na svobodě

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
17. ledna 2022
09:28
Autor: ČTK - 
17. ledna 2022
07:46

Policie dopadla muže, který ve středu 12. ledna v Chomutově ukradl nastartované auto i s ročním dítětem. Šestačtyřicetiletého muže z Teplicka zadrželi v pátek večer, k činu se přiznal. Stíhaný bude na svobodě.

Muž byl obviněn ze spáchání tří trestných činů – neoprávněného užívání cizí věci, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí, řekla v neděli krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Vyšetřovatel podal zároveň státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného do vazby, státní zastupitelství nicméně v pondělí podle policejní mluvčí Miroslavy Glogovské podnět neakceptovalo. 

Řidička vozu nechala ve středu své auto nastartované a odvedla starší dítě do školky. „Obviněný muž si dle svého vyjádření všiml u chomutovské školky nastartovaného vozu, chvilku prý vyčkával a poté vůz odcizil. Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu vůz okamžitě odstavil a z místa odešel,“ doplnila Bartošová.

Policie po oznámení krádeže zorganizovala rozsáhlou pátrací akci. O několik desítek minut později si náhodní svědci nedaleko místa krádeže všimli odstaveného auta s rozsvícenými světly, ve kterém bylo malé dítě, a ihned zavolali policii.

S pátráním po neznámém zloději pomohly kamerové záznamy. Muže podezřelého z krádeže se pak podle Bartošové podařilo zadržet díky výzvě zveřejněné v médiích. „Tento případ, naštěstí bez vážného následku, je zároveň varováním pro řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování, nebo dokonce nastartovaná. Případnému pachateli stačí jen pár sekund k tomu, aby se vozidla zmocnil,“ dodala policejní mluvčí.

Video  Zloděj ujížděl na kradeném kole po Jižním Městě.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

 

anna1234 ( 17. ledna 2022 13:30 )

.. ten člověk je zloděj, viděl příležitost, využil jí, ukradl auto, dítě určitě ukrást nechtěl. To se ho nijak nezastávám!! ale nechápu jak matka mohla i kdyby na chvíli odejít od nastartovaného auta, ve kterém měla malé dítě. Když už se jí nechtělo to malé brát sebou do školky, mohla ho aspoň na tu chvíli přece v autě zamknout. Zažila asi hodně krušné chvíle, jistě to pro ní byl ten nejhorší trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání