Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Adamcová zahořela citem k synovi narkobarona: V jeho rodné zemi zabili Češku Aničku, kam pokročila policie?

Autor: rix - 
16. ledna 2022
05:00

Že není v Kolumbii bezpečno, přesvědčil všechny případ mladičké Češky Anny T. (†25). Ta se do země vydala se svým britským přítelem Joshuou, se kterým si společně pronajali farmu v Jardínu, jižně od města Medellín. Jednoho dne se ale dívka nevracela domů a Joshua nahlásil její zmizení. O pár hodin později ji našli mrtvou, nejhorší obavy jejích blízkých se tak naplnily.

„Celá rodina touto tragédií trpí. Anička byla veselá a plná života, takové sluníčko, a chtěla všem lidem pomáhat. Byla moc hodná,“ prozradil Blesku jeden z rodinných blízkých. Pohledná blondýnka se měla se svým přítelem v osudný večer pohádat. 

Jak již dříve deník Blesk.cz informoval, policejní zdroje uvádí, že na dívku někdo z dosud neznámých příčin opakovaně vystřelil a nejméně dvakrát ji zasáhl. Jednou z vyšetřovacích hypotéz je, že se jednalo o přepadení, to ale policisté prozatím nepotvrdili. Jejich klíčovým svědkem zůstává Aniččin britský přítel, jenž jim prý poskytl cenné informace. 

„Byla hodná, čistá duše. Milý člověk, který jel do Kolumbie za tím, aby dobrovolničil. Anička se plánovala vrátit po zimě,“ uvedla její kamarádka pro Hlavní zprávy CNN Prima News. V Medellínu si chtěli společně s přítelem otevřít restauraci. 

Ačkoli již od smutné události uběhlo několik měsíců, vraha se tamním policistům stále vypátrat nepodařilo. Podle mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Anety Kovářové v případu nenastal žádný posun. „Vyšetřování dále pokračuje. Okolnosti vraždy zůstávají nejasné a jsou předmětem vyšetřování kolumbijské policie,“ uvedla Kovářová. 

Do gangy zmítané Kolumbie se zamilovala bývalá mluvčí Babišovy vlády Jana Adamcová. A nejen to. Zahořela citem k Sebastiánu Marroquinovi, synovi krále všech narkobaronů Pabla Escobara. „Máme spolu krásný přátelský vztah, mám ho hodně ráda. Když se zamiluji, umím si představit vztah s kýmkoliv. Když miluji, tak hory přenáším,“ uvedla pro Blesk. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání