Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Po požáru pečovatelského domu zemřeli čtyři klienti: Ředitel zařízení si pak vzal život

Autor: rix - 
29. prosince 2021
12:44

Ty nejhorší možné svátky prožili příbuzní obětí tragického požáru ve slovenské obci Osadné. Na následky nešťastné události z 21. prosince tam zahynuli čtyři klienti pečovatelského domu. Další skončili v nemocnici s vážnými zraněními. Situace podle všeho dolehla i na ředitele zařízení Jána Š (†54). Ten si totiž podle slovenských médií sáhl na život.

Smrt ředitele vyvolala obří rozruch po už tak velmi napjatém období. „Janko byl velmi citlivý člověk. Klienty bral jako svou rodinu. Prožíval s nimi radosti, ale i starosti. Požár, smrt klientů a zranění dalších snášel velmi těžce. Zřejmě neunesl tu tíhu, že se něco tak strašného stalo právě v jeho ústavu,“ prozradil jeho kamarád. Jak uvedl, Ján se zastřelil v lese nedaleko svého bydliště.

Jak sdělila jedna ze zaměstnankyň pečovatelského domu, podezřelé chování jejich šéfa nikdo nezpozoroval. „Kdo ví, jestli to vůbec souvisí s požárem,“ uvedla s pláčem. „Bolest, která nás zasáhla, se nedá popsat slovy,“ posteskla si ředitelova dcera Zuzana. „Prosím o tichou vzpomínku na výjimečného člověka, syna, manžela, otce, dědu i ředitele, který vždy každému pomohl,“ dodala.

Podle serveru Plus Jeden Deň zatím není jasné, co za strašlivým požárem stálo. Případ si převzala policie. „Vzhledem k vyšetřování a citlivosti případu nemůžeme poskytnout bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání