Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dodávka na D8 v plné rychlosti narazila do kamionu: Řidič neměl šanci přežít

Autor: VaB - 
22. prosince 2021
08:42

Dálnici D8 ve směru na Prahu v noci z úterý na středu uzavřela vážná nehoda dodávky a kamionu. Řidič odtahovky v plné rychlosti zezadu narazil do odstaveného kamionu. Na místě zemřel. Povolaný vrtulník se vracel prázdný. 

Na dálnici D8 na úrovni Odolené Vody se stala v noci z úterý na středu vážná nehoda. Kolem půlnoci červená dodávka z Polska v plné rychlosti a bez brzdění zezadu narazila do kamionu stojícího v odstavného pruhu. 

„Z počátku bylo hlášeno, že je řidič zaklíněn a těžce zraněn, řidiče ale záchranná služba prohlásila na místě za mrtvého. My jsme na místě řidiče dodávky vyprostili, nicméně už bez známek života," uvedl pro Blesk mluvčí hasičů Středočeského kraje Jan Sýkora. 

Záchranná služba na místo povolala i vrtulník letecké záchranné služby, vracel se ale prázdný zpět na základnu. Dálnice byla chvíli uzavřena, během vyšetřování bylo místo nehody průjezdné jedním jízdním pruhem. 

Případem se zabývá i kriminální policie. „Zatím je pro nás totožnost muže neznámá, jde ale pravděpodobně o cizince. Provoz byl kompletně obnoven po třech hodinách," dodal k nehodě policejní mluvčí Pavel Truxa. 

Video  Smrtelná nehoda na dálnici D8 nedaleko Vodochod.  - odolená voda nehoda smrt úmrtí dálnice D8 vážná nehoda
Video se připravuje ...

viho ( 22. prosince 2021 10:10 )

Zřejmě oba řidiči byli cizinci, kteří neměli ani ponětí o českých pravidlech silničního provozu. Možná to byla srážka dvou Poláků, Poláka s Ukrajincem, atd. Zpřísňování pravidel silničního se neustále zdůvodňuje tím, že nebezpečím jsou mladí řidiči. Jenže ti většinou pravidla znají, protože čerstvě prošli autoškolou. Ale ve skutečnosti stále větším problémem jsou gastarbajtři a nákladní řidiči z východní Evropy, kteří o českých pravidlech silničního provozu nemají ani potuchy a jezdí si tu jak u nich doma na Ukrajině, v Polsku, Rumunsku, Moldávii, atd. kde se jezdí mnohem "uvolněněji" a pravidla tam jsou jen orientační pro "začátečníky". Takže policie a zákonodárci by se měli hlavně zaměřit na prosazování znalosti pravidel silničního provozu u cizinců, a ne na stále větší buzeraci domácích řidičů a mladých lidí.

Na hraničních přechodech by měly být tabule se základními pravidly, např.:

Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, § 36

(1) Řidiči je na dálnici zakázáno

a) zastavení a stání jinde než na místech označených jako parkoviště. Při nouzovém stání podle § 26 odst. 3 musí vozidlo stát na krajnici, a jen není-li to možné, na vozovce. Takové vozidlo musí řidič vždy označit jako překážku provozu na pozemních komunikacích; jde-li o motorové vozidlo povinně vybavené přenosným výstražným trojúhelníkem,2) musí řidič umístit trojúhelník podle § 26 odst. 3,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání