Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Květiny pro mrtvou Petru (†32): Památku zesnulé Češky uctil i tajemník z ambasády

Autor: jel - 
14. prosince 2021
15:38

Dlouhých 14 dní pátrala londýnská policie po pohřešované zdravotní sestřičce Petře S. V neděli kolem poledne bohužel přišla smutná zpráva. Mladá žena byla nalezena mrtvá v parku nedaleko svého domova. Podle policie není její smrt podezřelá. Na místo, kde bylo objeveno Petřino tělo, nosí lidé květiny. Uctít památku zesnulé Češky přešel i tajemník z české ambasády Martin Hošek.

Petra byla naposledy viděna 28. listopadu. O pět dní později nedorazila do práce, což se jí vůbec nepodobalo. Kolegové proto ohlásili policii, že se pohřešuje. Následně se rozjelo velké pátrání, do kterého se zapojila i poslankyně Harriet Harmanová. Policie prosila o pomoc veřejnost.

Pátrání však skončilo tragickou zprávou. V parku Brunswick, který leží nedaleko Petřina domova, bylo v neděli kolem poledne objeveno tělo bez známek života. Našly ho děti. Patřilo pohřešované Češce.

Přestože se policie nadále případem zabývá, v pondělí v odpoledních hodinách uvedla, že se nejedná o podezřelé úmrtí. „Její smrt je považována za nevyjasněnou, ale prvotní zjištění naznačují, že okolnosti nejsou podezřelé,“ uvedl podle Mirroru Scotland Yard.

Na místo, kde bylo tělo objeveno, lidé přináší nejrůznější dárky, kterými by uctili památku mrtvé ženy. Podle informací webu MyLondon se u brunswického parku objevil také první tajemník Českého velvyslanectví v Londýně, Martin Hošek. Přinesl květiny, fotografii Petry a malého plyšového medvídka. 

„Jsem tu, abych uctil její památku, protože je to vždy velká tragédie, když zemře  mladá nadějná žena. Obzvlášť v cizí zemi. Doufáme, že policie případ důkladně prošetří, jelikož příčina smrt je stále nejasná. Plně důvěřujeme londýnské policii,“ sdělil Hošek serveru.

Upřímnou soustrast rodině vyjádřila i nemocnice, kde Petra pracovala. „Odpočívej v pokoji, Petro, v duchu jsme s tvou rodinou a přáteli,“ napsali v prohlášení.

fido2 ( 14. prosince 2021 17:29 )

Novičok?

fico ( 14. prosince 2021 16:40 )

Vypadá to jako kdyby policie ani neměla zájem něco vyšetřovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání