Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zdravotní sestřičku Petru (†32) našli v Londýně mrtvou: Kudy vedly její poslední kroky?

  • Autor: jel,ČTK - 
    14. 12. 2021
    05:00

    Dlouhých 14 dní pátrala londýnská policie po české zdravotní sestřičce Petře S. V neděli kolem poledne však přišla smutná zpráva. V parku bylo nalezeno její tělo bez známek života. Co se mladé Češce stalo, však zatím není vůbec jasné. Zcela jasno není ani v tom, kde přesně se před smrtí pohybovala. Naposledy byla totiž viděna 28. listopadu, její zmizení však kolegové ohlásili až 3. prosince, když nedorazila do práce. Kde byla naposledy spatřena a kudy zřejmě vedly její poslední kroky?

  • 1.Dětská nemocnice Evelina v Londýně

    Petra pracovala jako zdravotní sestřička v londýnské nemocnici Evelina, kde měla v neděli 28. listopadu směnu. Ta jí skončila ve večerních hodinách a ve tři čtvrtě na osm opustila nemocnici. To ji její kolegové viděli naposledy.

    Právě oni ohlásili její zmizení, bohužel však až o pět dní později. Petra totiž nedorazila do práce - a takové chování jí nebylo vůbec podobné.

    Češka Petra S. Češka Petra S. | Policie ČR

  • 2.Cesta autobusem

    Když policisté začali její zmizení vyšetřovat, zjistili, že se cestou z práce s největší pravděpodobností zastavila u bankomatu, kde si vybrala peníze. Poté se zřejmě vydala na autobus.

    Podle vyšetřovatelů cestovala Petra domů dvěma autobusovými linkami. Kolem osmé hodiny nejspíš přestoupila v oblasti Elephant and Castle ve čtvrti Southwark. Na sobě měla tehdy mít zelený kabát a červený batoh.

    Češka Petra S. Češka Petra S. | Profimedia
  • 3.Dorazila domů?

    Česká zdravotní sestřička bydlela ve čtvrti Camberwell. Tam byla také v osudnou neděli naposledy viděna krátce před půl devátou večer. Co bylo s nebohou ženou dál, však není jasné. Dorazila vůbec ke svému domovu na ulici Elmington Road?

    O osud Petry se o víkendu aktivně zajímala také poslankyně Harriet Harmanová, která poblíž jejího bydliště rozvěsila letáky a uspořádala tiskovou konferenci, na níž žádala všechny o pomoc při hledání pohřešované.

    Při pátrání po Petře se angažovala i britská poslankyně Harriet Harmanová. Při pátrání po Petře se angažovala i britská poslankyně Harriet Harmanová. | Profimedia

  • 4.Nález Petřina těla

    Pátrání skončilo tragicky. V neděli kolem poledne bylo totiž v parku Brunswick nalezeno mrtvé tělo, které patří Petře. Policie už kontaktovala rodinu zdravotní sestřičky.

    Smutnou zprávu potvrdilo i ministerstvo zahraničních věcí. „Britská policie bohužel potvrdila zastupitelskému úřadu nález těla české občanky, rodina o tom byla informována. Příčina úmrtí se vyšetřuje,“ uvedla pro Blesk Zprávy mluvčí českého ministerstva zahraničí Eva Davidová. Podle jednoho z místních obyvatel byli kriminalisté na místě dlouho do noci, podle dalšího dokonce byly nedaleko těla nalezeny také kusy oblečení.

    Kolem případu je stále mnoho otázek a policie se jím i nadále zabývá, zatím jej však vyšetřuje jako nejasné úmrtí. Podle Scotland Yardu nejsou okolnosti smrti Češky podezřelé. „Její smrt je považována za nevysvětlenou, ale počáteční vyšetřování nasvědčuje tomu, že okolnosti nejsou podezřelé,“ uvedli jeho zástupci.

    Zdravotní sestřičku Petru (†32) našli v Londýně mrtvou: Kudy vedly její poslední kroky? Zdravotní sestřičku Petru (†32) našli v Londýně mrtvou: Kudy vedly její poslední kroky? | Blesk/Policie UK

msml20 ( 14. prosince 2021 12:40 )

6

Opravdu deb.l. Anonymní ubožák, který má potřebu urážet, protože je zakomplexovaný a IQ má porcelánového prasátka.

naidka ( 14. prosince 2021 10:36 )

Z britského tisku ani od britských vyšetřovatelů se nikdo nic nedoví.

maxpax ( 14. prosince 2021 08:24 )

Všude jsou jistě kamery. Ale když dětská sestra večer za tmy zamíří na dětské hřiště, a pak je tam nalezena mrtvá, nelze vystopovat kudy šla a co se stalo. Ale ví se, že smrt nenastala díky cizímu zavinění.Pak ale těch možností už moc nezbývá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání