Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie pátrá po lupiči z České Lípy: Nožem poranil barmanku

Policie pátrá po lupiči, který nožem zranil barmanku v České Lípě.
Policie pátrá po lupiči, který nožem zranil barmanku v České Lípě.  (Autor: Blesk: Václav Burian, Policie ČR)
Autor: VaB - 
9. prosince 2021
19:39

Policisté pátrají po lupiči, který ve středu nožem poranil barmanku v herně v České Lípě. Její zranění nejsou vážná. Lupič si odnesl řádově tisíce korun. O pomoc žádá policie veřejnost.

Neznámý lupič přepadl hernu Magic Games v ulici Červeného kříže ve středu kolem 13:30. Pachatel si vnitřní prostory herny nejprve obhlédnul, a když zjistil, že se tu žádný host nenachází, začal na barmanku křičet, ať mu vydá peníze. Snažil se dostat za bar, prostor před ním barmanka uzamkla.

„Žena ho zpočátku odmítla uposlechnout, ale potom, co přelezl ohrazení baru, mu hotovost vydala. Jedná se o sumu v řádu tisíců korun. Pachatel ji při přepadení zranil nožem, který si s sebou přinesl. Barmanka utrpěla několik povrchových bodných a řezných ran, se kterými ji sanita převezla na ošetření do nemocnice. Zranění naštěstí nejsou vážná,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Svědkyně pro CNN Prima News uvedla, že se žena bránila i tím, že mu hlavou mlátila o dveře. 

Neznámý lupič je přibližně 180 centimetrů vysoký, robustní až obézní postavy. Podle jednoho ze svědků má kolíbavou chůzi, uvedla policie. Muž měl na sobě černou bundu, na hlavě černou, pletenou čepici a na obličeji roušku. „Pokud muže uvedeného popisu znáte nebo jste si ho včera (ve středu) na sídlišti Špičák či kdekoliv jinde ve městě všimli, volejte prosím okamžitě linku 158,“ dodala Baláková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání