Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nikdy bych mu neublížila, tvrdí Michaela. Se synem (14 měs.) prý třásla tak drsně, že skončil s krvácením do mozku

Autor: miv - 
8. prosince 2021
14:44

Případ Michaely A. (21), která se podle obžaloby zachovala jako zlá macecha, řeší ústecký krajský soud. Matka dvou dětí měla před dvěma lety těžce zranit svého tehdy čtyřměsíčního synka, když ho chtěla utišit. Drsně jím zatřásla, až chlapci začalo krvácet do mozku.

„Věděla, že se jedná o předčasně narozené dítě s porodní váhou 1450 g. Došlo tak ke zvýšení nitrolebního tlaku, dráždivosti, křečovým stavům a zvracení, zjištěny byly krevní výronky v sítnicích obou očí, kdy toto nezletilého ohrožovalo na životě,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně Simona Konopáčová.

Dítě skončilo v rukách lékařů, kteří ho okamžitě museli operovat, dodnes má trvalé následky. Sama obžalovaná zpočátku odmítla vypovídat, včera ale své mlčení prolomila. „Přiznávám se, že jsem zanedbala povinnou péči svých dětí, ale svému synovi Sebastianovi jsem neublížila. Nikdy bych jim neudělala nic, co by jim ublížilo na zdraví,“ vypověděla v závěru procesu.

Zároveň naznačila, že za poranění chlapečka může jeho otec. „Jsme oba rodiče, ne jenom já. A já jsem mu ta zranění nezpůsobila,“ dodala obžalovaná, které hrozí až 12leté vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání