Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velká akce na železnici: Policie vypátrala 18 hledaných lidí

Autor: ČTK - 
4. prosince 2021
13:31

Policie při dvoudenní kontrolní akci na železnicích vypátrala 18 hledaných lidí. Zjistila také několik trestných činů a přestupků, které souvisely zejména s migrací.

Na webu policie o tom dnes informovala mluvčí Hana Rubášová. Policisté při akci na konci listopadu prověřili přes 6500 lidí, 2000 nádraží, téměř 1400 osobních vlaků a 3000 železničních přejezdů.

Policie podle Rubášové při kontrolách odhalila tři trestné činy - jednu krádež, jeden trestný čin vandalismu a jeden drogový trestný čin. Následovaly přestupky. „V 11 případech byla odhalena protiprávní činnost v souvislosti s ilegální migrací,“ uvedla mluvčí.

Kontroly se konaly 24. a 25. listopadu po celé ČR v rámci celoevropské akce vyhlášené asociací RAILPOL, jejímž cílem je zlepšení mezinárodní policejní spolupráce v oblasti železniční přepravy v Evropě. Zapojilo se 2300 českých policistů.

 

Kontrolní akce na železnicích po celém území ČR se podle Rubášové konají zhruba jednou ročně. Další kontroly si vyhlašují jednotlivá krajská ředitelství.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání