Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Martin K. se přiznal ke krutému týrání koček: Od soudu odešel s podmínkou

Autor: jel - 
3. prosince 2021
13:49

Případ otřesného týrání šokoval komunitu chovatelů koček v okolí Jablonce nad Nisou v únoru roku 2020. Martin K. se tehdy vydával za milovníka koček a adoptoval si velké množství koček. Ty pak krutě mučil. Čtyři z nich byly nalezeny mrtvé, další zmizely. U soudu se muž ke  strašným činům přiznal, odešel ale s pouhou podmínkou.

Martin K. si měl z různých útulků po celé České republice adoptovat velké množství koček. Navenek  vystupoval jako laskavý milovník zvířat, který chce dát opuštěným mazlíčkům nový domov. Jenže vše bylo jinak. Poté, co si kočky odvezl domů, začal jednat podivně. Útulky a chovatelé proto zpozorněly.

Později vyšla najevo strašná pravda. Kočičky našly u Martina K. jenom utrpení a smrt. V jeho bytě policisté objevili čtyři zvířecí mrtvolky, které měly rozdupané hrudníky a rozdrcené orgány. 

„Měly svázané nohy, byla tam vidět utržená sanice,“ řekl TV Nova specialista na zvláštní činnost Roman Preissler v roce 2020. Martin K. se snažil vymlouvat nejrůznějšími způsoby. Původním chovatelům nejprve tvrdil, že mu kočky utekly. Když ale vyšla hrozná pravda najevo, pro změnu tvrdil, že je psychicky nemocný. To ale soudní znalci nepotvrdili.

Ve čtvrtek padl trest. Martin K. se ke krutému jednání přiznal, přesto však zřejmě neskončí za mřížemi. Podle nepravomocného rozsudku by měl vyváznout jenom s patnáctiměsíční podmínkou na tři roky. Také mu byl zakázán chov na deset let, což je nejvyšší možný trest. Státní zástupkyně zvažuje odvolání.

Video  Konečně! Množitelka přijde o devět psů, čeká ji i pokuta za chybějící očkování  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání