Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šofér zabil 5 lidí a desítky zranil během vánočního průvodu ve Wisconsinu: Podezřelý je místní muzikant!

Aktualizováno -
22. listopadu 2021
14:25
Autor: ČTK - 
22. listopadu 2021
05:57

Velká tragédie se odehrála v neděli na předměstí amerického města Milwaukee. Do vánočního průvodu tam vjel řidič. Podle policistů přišlo o život pět lidí. Podezřelý byl již zadržen, údajně jde o oblíbeného rappera!

Pět lidí zabil a více než 40 zranil řidič, který v neděli se svým autem vjel do vánočního průvodu na předměstí amerického města Milwaukee. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters s odvoláním na šéfa místní policie Dana Thompsona. Počty mrtvých a zraněných zřejmě nejsou konečné.

"Můžeme potvrdit, že zahynulo pět lidí a přes dalších 40 bylo zraněno. Čísla se ale mohou změnit, protože shromažďujeme další informace," uvedla policie. Její šéf Dan Thompson odmítl zveřejnit podrobnosti o zadržené osobě. Policie také neuvedla, zda se jedná o teroristický čin.

Zabíjel známý rapper?

Podle serveru news247 seděl ve voze známý interpret Darrel Brooks (38), přezdívaný Mathboi Fly. Údajný pachatel je úřadům znám. Poprvé byl zatčen ve věku sedmnácti let za držení marihuany, drobné krádeže a odpor proti úřadům. Na krku měl i domácí násilí. Jen tři dny před masakrem byl propuštěn na kauci. Červeným SUV, ve kterém měl zabít minimálně pět lidí, se dokonce chlubil v jednom ze svých videoklipů.

Na silnici ležely děti

Šílenec vjel do davu tanečníků. Podle prohlášení zveřejněného na facebooku se incident dotkl i členů a dobrovolníků spojených s klubem "tančících babiček z Milwaukee". "Všude byly bambule s třásněmi a boty a rozlitá horká čokoláda. Musel jsem chodit od jednoho schouleného těla k druhému, abych našel svou dceru," řekl místní obyvatel Angelito Tenorio. 

Hrozivou scénu popisoval i majitel tanečního centra Chris Germain, který prý v průvodu vedl skupinu asi 70 lidí. "Všude na silnici ležely malé děti, byli tam policisti a záchranáři, několika členům průvodu dávali první pomoc," řekl. Zraněné děti pocházejí z místní katolické školy. Mezi raněnými je i katolický kněz.

„Do nemocnic v oblasti bylo převezeno 11 dospělých a 12 dětí,“ oznámily místní úřady. Policisté uvedli, že podezřelý byl zadržen a že nevědí o žádných dalších hrozbách spojených s incidentem. 

Na videonahrávce průvodu ve městě Waukesha ve státě Wisconsin je vidět, jak červený vůz SUV prolomí bariéry a vřítí se na ulici, kde se koná průvod. Zvuky hudby kapely vystřídají výkřiky. Na jiném videu je vidět, jak policisté na vozidlo střílí.

Jeden ze svědků uvedl, že k incidentu došlo krátce před 17:00 místního času (před půlnocí SEČ) a že vozidlo jelo rychlostí zhruba 64 kilometrů v hodině.

O události byl informován americký prezident Joe Biden. „Soucítíme se všemi, kterých se tento hrozný incident dotkl,“ uvedl Bílý dům, který situaci na místě bedlivě sleduje.

padrino ( 23. listopadu 2021 01:32 )

A co příznivci Black Lives Matter,mlčí?Ještě budou zfanatizovaný fotbalisti poklekávat?

beruna ( 22. listopadu 2021 19:03 )

Údajně aktivista hnutí BLM...

iFender ( 22. listopadu 2021 18:40 )

Mám na ně "čuch"! Kouknu a vidim neco si prectu z ruznych medii a je mi to jasne.Na 90% zaktivizovany muslimsky fanatik zabijel katoliky.

trintin ( 22. listopadu 2021 16:51 )

Byl to Johny Američan a to něco znamená?

hahans ( 22. listopadu 2021 16:36 )

I u nás budou svobodné a demokratické Vánoce. S betonovými zátarasy a policisty se samopaly !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání