Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Taxikář David o výbuchu v Liverpoolu: Je zázrak, že jsem naživu, říká hrdina

Autor: ČTK, VaB - 
21. listopadu 2021
18:45

Taxikář z Liverpoolu David Perry vzkázal, že je to zázrak, že vůbec přežil. Byl to právě on, kdo ve svém voze vezl sebevražedného atentátníka. Hrdina svou včasnou reakcí zřejmě zabránil ohromné tragédii.

Taxikář zraněný při výbuchu bomby ve voze taxislužby v Liverpoolu označil za "zázrak", že je naživu. David Perry ve vzkazu zaslaném prostřednictvím policie dodal, že "je nesmírně vděčný za to, že nikdo jiný nebyl při tomto zrůdném činu zraněn". Informovala o tom agentura AP.

Perrymu se podařilo dostat z taxíku ještě předtím, než ho pohltily plameny. Kvůli zraněním musel být hospitalizován. Jak uvedl ve svém prohlášení, velmi ho těší "veškerá přání a podpora", kterých se mu po útoku dostalo. „Nyní potřebuji čas na to, abych se s tím, co se stalo, vyrovnal a soustředil se na své psychické i fyzické uzdravení," dodal.

Britská policie označila výbuch před liverpoolskou nemocnicí, který se odehrál 14. listopadu, za teroristický čin. Nyní se snaží odhalit, jaký byl motiv pachatele Emada Al Swealmeena, který při explozi podomácku vyrobené výbušniny zemřel. Podle policistů mohla bomba způsobit "velmi závažná zranění či smrt", jestliže by explodovala za jiných okolností. Vyšetřovatelé se domnívají, že Al Swealmeen, který pocházel z Iráku a v Británii neúspěšně žádal o azyl, nejspíš jednal sám.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání