Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Marihuana nebo Fénixovy slzy za devět milionů: Zásahovka muže zadržela, našla i tisícovku rostlin

Autor: VaB - 
8. listopadu 2021
19:24

Už si předávali čtyři kila sušené marihuany. V tom tam ale vlítla zásahová jednotka a všechny sebrala! Policisté v akci „Forrest“ zadrželi čtyři muže a více než 1700 rostlin konopí, 29 kilo sušiny a spoustu dalšího. Ukazují to i na videu. 

Byl mazaný, nechtěl, aby se na něj přišlo. Muž (27) si pronajímal budovy na cizí jména. V jedné části svého objektu měl legálně zřízenou pěstírnu technického konopí. Dokonce se věnoval i klonování rostlinek. Tvrdil, že spolupracuje s jednou z velkých firem, která mu dodávala potřebné vybavení.

Na „vedlejšák“ si ale zřídil na Královédvorsku a Královéhradecku nelegální pěstírnu. Společně s dalším komplicem (32) pak své výrobky prodával. Větší část poté míchal s technickým konopím, věnovali se i výrobě „Fénixovy slzy“, která obsahuje více než 53 % účinné látky delta9 THC. 

Pak ale přišla stopka od policie. Koncem září 2021 policisté ze zásahové jednotky zadrželi na Královédvorsku tři muže (27, 32, 33) při předávce čtyř kil sušiny konopí. Kriminalisté nejstaršího z mužů, odběratele, po provedení procesních úkonů propustili na svobodu,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Dva muže ale obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Poté došlo na domovní prohlídky, policisté objevili poměrně dost velké zásoby. „Bylo zajištěno 1.172 kusů rostlin konopí, 29 kilo sušiny, 530 gramů extraktu z konopí tzv. „Fénixovy slzy“ a 1.300 již ubalených ‚jointů‘,“ dodala Pižlová.

Kdyby došlo na koncový prodej, mohli by obvinění utržit částku více než devět milionů korun! „Nejmladší muž se hájil tím, že pěstoval pouze konopí technické, což kriminalisté, jak je výše uvedeno, vyvrátili provedením expertiz z odvětví chemie. Protiprávního jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech, a to konkrétně v červenci 2020 za stejný, zvlášť závažný zločin, odsouzen podmíněně se zkušební dobou na 4 roky,“ uvedla Pižlová.

Tento muž je nyní ve vazbě, kde čeká na svůj soud. Podle policie dvěma mužům hrozí až desetileté vězení.

Video  Zásahová jednotka zadržela čtyři muže. Poté odhalila pěstírnu konopí. 
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání