Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtyři zloději kradli napříč Českem navigace z traktorů a kombajnů: Zakročila zásahová jednotka!

Autor: VaB - 
29. října 2021
13:51

Partička mužů z Ukrajiny kradla ve třech krajích napříč republikou navigace a antény z traktorů a kombajnů. Policisté je několik měsíců sledovali, pak si pro ně došla zásahová jednotka. Škoda je osmimilionová, všichni už sedí ve vazbě.  

Čtyři muži ve věku od 33 do 47 let byli dlouhé měsíce v hledáčku kriminalistů policie Středočeského kraje. Na různých místech v Pardubickém, Královéhradeckém a Středočeském kraji kradli navigační jednotky a příslušenství z traktorů a kombajnů.

„Za tímto účelem vyráželi maskovaní pachatelé v nočních hodinách do objektů, kde byly zemědělské stroje zaparkovány,“ popsala jejich trestné chování mluvčí policie Vlasta Suchánková. Kriminalisté během dvou měsíců zjistili, že čtveřice má na svědomí nejméně čtrnáct vloupání, při kterých ukradli bezmála 80 kusů techniky.

Pak spadla klec. Kriminalisté a členové zásahové jednotky připravili plán, při kterém všechny postupně zadrželi. „V jeden den tak zadrželi při jízdě autem všechny čtyři muže krátce po spáchání poslední krádeže,“ dodala mluvčí s tím, že jeden muž byl zadržen v Praze a další tři ve Vysokém Mýtě.

„V současné době jsou již všichni muži ukrajinské národnosti obviněni z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ doplnila Suchánková.

V autech pak policisté zajistili navigace za zhruba jeden milion korun, které chvíli před tím ukradli z několika traktorů. Všichni muži jsou ve vazbě, za trestné činy s poměrně vysokou škodou jim hrozí až osmileté vězení.  

Video  Policisté zadrželi čtyři cizince, kradli navigace z traktorů.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání