Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chtěl mě utopit a s kudlou hrozil smrtí, tvrdila žena lživě o partnerovi. Za křivé obvinění jí hrozí basa

Žena si podle policie domácí násilí vymyslela.
Žena si podle policie domácí násilí vymyslela.  (Autor: istock.cz)
Autor: ČTK - 
20. října 2021
13:33

Až dvouleté vězení může u soudu hrozit třiatřicetileté ženě z Bělé nad Radbuzou na Domažlicku, kterou policisté podezírají z křivého obvinění. Letos o prázdninách do policejního protokolu uvedla, že se ji její druh pokoušel utopit v řece, s noži v rukou jí vyhrožoval zabitím a hodil po ní odpadkový koš.

Třicetiletého muže nato policie vyšetřovala kvůli podezření z nebezpečného vyhrožování, nakonec se ale ukázalo, že ženin popis událostí nebyl pravdivý. Její druh byl opilý a ona nechtěla, aby se vrátil domů. Proto podle kriminalistů celý příběh překroutila, aby policie muže zadržela a zavřela ho do cely, řekla ČTK policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Žena na konci července na policii vypověděla, že ji její druh předchozího dne strčil do řeky Radbuzy, držel jí hlavu pod vodou a křičel, že ji zabije. Když se mu vysmekla a utíkala pryč, druh podle ženiny původní verze vytáhl kuchyňský nůž a nůž na koberce a opět křičel, že zabije ji a pak sebe. Potom po ní údajně hodil odpadkový koš a trefil ji jím do zad.

"Bylo prokázáno, že případ se stal nakonec úplně jinak. Žena do řeky stržena nebyla, naopak ona strhla do vody svého druha. K žádnému topení její osoby nedošlo. Odpadkový koš skutečně létal vzduchem, ale hodila ho její matka a trefila svoji dceru. Stejně tak u sebe třicetiletý muž neměl žádné nože. Žena si popis události přizpůsobila k obrazu svému," uvedla mluvčí.

Policie proto odložila případ nebezpečného vyhrožování a zaměřila se na ženu. Z údajné poškozené se tak stala podezřelá, dodala Brožová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání