Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva motorkáři se zbraní v ruce přepadli sázkovou kancelář v Turnově: Policie hledá svědky

Autor: ČTK, VaB - 
6. října 2021
13:09

Policisté pátrají po dvou pachatelích ozbrojené loupeže v sázkové kanceláři v Turnově. Odnesli si řádově desítky tisíc korun, nikomu se nic nestalo. O pomoc žádají kriminalisté veřejnost. Z místa odjeli na motorce.

Dva muži sázkovou kancelář Tipsport v Palackého ulici přepadli ve čtvrtek 30. září po 15:10. Nejprve přišel jeden z nich. Byl v tmavém oblečení s motorkářskou přilbou na hlavě a bez pozdravu požádal o zapůjčení propisovací tužky, se kterou hned odešel ven.

„Vzápětí ji přišel vrátit a svižným krokem kancelář zase opustil. Uběhlo ale jen pár vteřin a tento muž v doprovodu komplice rozrazil dveře a začal na ženu křičet, ať mu dá tržbu. V ruce držel pistoli, kterou jí z bezprostřední blízkosti mířil na tělo," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Žena podle ní v obavě o svůj život peníze vydala.

„Částka se pohybuje v řádu desítek tisíc korun. Maskovaní muži i s lupem sázkovou kancelář opustili, aniž by prodavačce ublížili, a z místa činu odjeli na cestovním motocyklu červené barvy směrem ke kruhovému objezdu, který spojuje ulice Bezručova a Nádražní," dodala mluvčí policie.

Policisté žádají majitele motorových vozidel s palubní kamerou, kteří červený motocykl ve čtvrtek 30. září odpoledne zaregistrovali, aby je kontaktovali na lince 158. „Současně žádáme všechny ostatní svědky, kteří si červeného motocyklu a jeho posádky všimli, aby nás o tom neprodleně informovali," řekla Baláková. Kriminalisté se domnívají, že motocykl byl značky Aprilia Pegaso. Policie má zatím k dispozici videozáznam z kamery, která snímá Palackého ulici.

Podle policie je jeden z pachatelů vysoký zhruba 165 centimetrů a druhý 180 až 190 centimetrů. „Oba byli oblečeni do tmavé bundy a kalhot a na hlavách měli tmavé motoristické přilby. V obličeji se navíc maskovali šátkem, který měli uvázaný pod helmou jako roušku tak, že jim byly vidět jen oči. Oba mluvili česky bez cizího přízvuku nebo vady řeči," dodala Baláková.

Video  Přepadení sázkové kanceláře v Turnově.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání