Bylo po jedné ráno a dvě pracovnice benzínky v ulici K Horkám právě dřepěly u jednoho z regálů se zbožím, když se rozlétly dveře a do nich suverénně vkráčel muž oblečený v černých barvách s čepicí na hlavě a respirátorem na obličeji. Sotva udělal dva kroky, sáhl si do zadní kapsy, vytáhl pistoli a začal na ženy mířit! Chtěl jediné - peníze.

„Donutil jednu ze zaměstnankyň, aby si lehla na zem, a druhou k vydání finanční hotovosti,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Na záběrech z benzínky, které policisté zveřejnili, je vidět, jak jedna z žen zůstane na zemi, zatímco druhá rychle zamíří za pult a muži vloží bankovky do připravené igelitové tašky. Sotva gauner shrábne několik tisíc, bleskurychle z benzínky uteče. Nikdo se při několikavteřinovém přepadení naštěstí nezranil. 

Obsluha kriminalistům sdělila, že se jednalo s největší pravděpodobností o cizince, který měl východoevropský přízvuk. Kriminalisté šetřením nalezli na internetu obrázek obdobných tepláků, které měl muž v době přepadení na sobě,“ uvedla mluvčí a přidala i fotografii zmíněných kalhot. 

O koho se jedná, policisté zatím nevědí, obracejí se proto na veřejnost s žádostí o pomoc. „Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Za trestný čin loupež hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Loupež na benzínce v Hostivaři, 1. března 2021. Policie České republiky

Fotogalerie
13 fotografií