Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tálibánci si užívali slunce na jezeře: Na labutích brázdili vodu i s raketometem v rukách

Autor: rc - 
21. září 2021
14:47

Bizarní fotografie se objevily na sociální síti Twitter. Snímky zachycují vojáky radikálního hnutí Tálibán, kteří si užívají vodních radovánek na afghánském jezeře Band-e Amir, které se nachází v předhůří pohoří Hindukúš. Tálibánci byli na vodě zachyceni na šlapadlech ve tvaru labutí a plameňáků!

Tálibán v Afghánistánu zahájil ofenzivu proti afghánské vládě na jaře letošního roku v době, kdy začalo stahování amerických vojsk ze země. Jak vliv amerických vojsk v zemi slábl, pozice Talibánu v zemi posilovala. V polovině srpna vojáci Tálibánu došli až k branám hlavního města Kábul. Afghánská vláda v čele s prezidentem Ašrafem Ghaním uprchla ze země a Afghánistán se tak po dvaceti letech ocitl znovu v područí radikálů.

Tálibánci byli po dobytí hlavního města přistiženi, jak si užívají bohatství, které tam zanechala bývalá vláda. Zachyceni byli v posilovně prezidentského paláce v Kábulu. Na sociální síti Twitter se rovněž objevila fotografie, jak ozbrojenci dovádí na autodromu. O několik týdnů později začal po sítích kolovat další bizarní snímek, na němž jsou vidět Tálibánci na malebném jezeře, které leží v podhůří Hindukúše. Podle informací britského deníku Daily Mirror byla fotka pořízena na jezeře Band-e Amir.

Vojáci jezero brázdili na šlapadlech ve tvaru plameňáků a labutí různých barev po zuby ozbrojení! Na jednom ze snímků je vidět, jak jeden z vojáků drží raketomet.

Začátkem tohoto týdne radikální hnutí údajně zakázalo dívkám přístup ke středoškolskému vzdělání. Ačkoliv poté, co se chopili moci, slibovali, že nebudou šlapat na práva žen v zemi, dívky nemají umožněno pokračovat ve vzdělání. Ve školách tak mohou být pouze chlapci a mužští učitelé. „Je důležité, aby všechny dívky včetně starších dívek mohly obnovit své vzdělávání bez dalších prodlev,“ apeluje UNICEF.

VIDEO: Co je hnutí Talibán?

Video  Co je hnutí Talibán?  - Videohub
Video se připravuje ...

frantacizek ( 21. září 2021 16:57 )

mi Blesku tečkuješ?? to si děláš ko.zy

frantacizek ( 21. září 2021 16:57 )

pr.del

frantacizek ( 21. září 2021 16:56 )

když mluvíme o děckách... Dnes jsem slyšel takovou tu story, která definuje rodiny tu od nás z Velké Moravy. Takto tu žijem. Borec hlídal svého malého syna, nechtěl mu jest, tak že se půjde uklidnit na balkon a dá si tam kuř pauzu, než ho jakože dokrmí. Máme tu ale chytré děcka, čiže prcek ho tam zavřel, že už jako jest nebude. Borec myslel, že ho yebne.. řval, sliboval, vyhrožoval, že dostane na ***. Nic, malý vegetil.. Pak si tuto náš ogar vzpomněl na písmo svaté a zavolal na pevnou domů. Malý tam přicupital, zvedl to a borec do telefonu - tady Bůh, vím, co jsi udělal, jestli otevřeš balkon, zařídím, abys nedostal na zadek...Prcek popřemýšlel, položil a otevřel balkon. Ocino na sebe hrdý, jak to zkoulel to s ním chtěl dohrát, tak se ho ptá - kdo volal Matyáši a kluk - Bůh. A co chtěl? Abys přestal kouřit.. tu nemáme prostě blbé děcka..

Matos7 ( 21. září 2021 16:02 )

Blesk má až neuvěřitelné zprávy. Děte už dopr. ..e

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání