Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rdousil ji, topil a pak jí odřezal hlavu: Obviněný z vraždy v Českých Budějovicích se zabil ve vazbě

Aktualizováno -
14. září 2021
19:39
Autor: ČTK, VaB - 
13. září 2021
13:17

Muž (†27) obviněný z vraždy dívky (†21) na Písecku, jež byla spáchána v souvislosti s požárem auta, se zabil ve vazbě. K trestnému činu se stihl přiznat. Ač byli sousedé, s obětí se neznal. Ve svém českobudějovickém bytě ji však rdousil a následně utopil. Nedaleko Protivína jí oddělil hlavu od trupu. Podle policie byl závislý na počítačových hrách. K činu se doznal a pak ve vazbě spáchal sebevraždu.

Muž, kterého policie obvinila z vraždy mladé ženy (†21) na Písecku, spáchal ve vazbě sebevraždu. Jak uvedla FTV Prima, oběsil se na prostěradle. K trestnému činu se dříve policii přiznal.

Vražda se stala v sobotu 4. září v bytovém domě v Českých Budějovicích. Sedmadvacetiletý muž pak tělo odvezl autem do lesa k Protivínu na Písecku. Tam usmrcené oddělil hlavu od trupu. Policisté jej zadrželi minulý týden ve středu večer. Jeho stíhání kvůli sebevraždě skončilo, hrozil mu až výjimečný trest. Policisté to v pondělí uvedli na tiskové konferenci.

Z vyšetřování vyplývá, že muži vadilo, že žena v bytovém domě prováděla něco hlučného. Podle informací TV Nova byli sousedé. „Došlo mezi nimi ke krátkému verbálnímu konfliktu,“ uvedla vyšetřovatelka Renáta Miková.

Muž následně jednadvacetiletou studentku vysoké školy zatáhl do svého bytu, kde ji rdousil a utopil. Předtím se oba prakticky neznali. Podle policie byl závislý na počítačových hrách a filmech a žil ve svém virtuálním světě. Policie jej hledala v souvislosti s požárem osobního auta BMW.

Vyšetřovatelka dodala, že auto v lese zapálil, protože zapadl a nebyl schopen odjet. Požáru si pak všimli lidé z okolí. „Při ohledání místa bylo nalezeno tělo, které bylo po smrti zdevastováno tím, že část těla byla oddělena od trupu,“ uvedla Miková. Obviněný z místa činu odešel pěšky do nedalekých Číčenic, odkud zavolal své matce, která pro něj přijela a odvezla ho do Českých Budějovic. „Muž nebyl v minulosti stíhán,“ uvedla Miková.

Jak uvedla FTV Prima, podle sousedů je vrahem nekonfliktní a bezproblémový kluk, který holdoval počítačovým hrám. Lidé ze sousedství nejsou schopni pochopit, jak něco tak hrůzného mohl provést člověk, kterého měli za jednoho z nejklidnějších v okolí. 

Sebevraždou podezřelého se zabývá vězeňská služba spolu s policií, sdělila ČTK mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. „Cizí zavinění lze předběžně vyloučit, jelikož muž byl ubytován samostatně,“ uvedla. Protože vyšetřování není ještě uzavřeno, nemůže podle ní vězeňská služba poskytnout více informací.

Sedmadvacetiletý muž se podle mluvčí zabil minulý týden v pátek večer ve Vazební věznici České Budějovice. Jedná se o druhou sebevraždu stíhaného v tomto zařízení v krátké době. Před několika týdny se tam zabil muž, jenž byl obviněn z toho, že přepadl obchod v centru Českých Budějovic a držel tam několik desítek minut ženu jako rukojmí.

Kriminalisté uvedli, že s ohledem na pozůstalé nebudou zveřejňovat k činu další podrobnosti. Jedná se o šestou vraždu v Jihočeském kraji od začátku roku.

Sanhnusak ( 14. září 2021 17:10 )

Mají odborný dohled.

Desterz ( 14. září 2021 16:15 )

Zvláštní, ne? Takových nepovedených pokusů mezi laiky, ale ve vazbě se to povede na první dobrou.

ANO-travim-psy ( 14. září 2021 14:55 )

Tak to v našem zemanobabišizmu chodí. Aby lůza spokojeně chrochtala.

DanY67 ( 14. září 2021 14:33 )

Že se všichni v tych vazebkach věší to jde jen tak že by neměli dozor.Vrah Aničky Janotkove se oběsil,vrah Míši Muzikarovese oběsil,teď tenhle a bůh ví kolik před tím.

DanY67 ( 14. září 2021 14:31 )

Údajně žil u rodičů.A ty byli kde když ji zatáhl do jejich bytu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání