Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dva mrtví motorkáři za jeden den: Krásné počasí si vybralo krvavou daň

Autor: yks, ČTK - 
9. září 2021
10:32

Hned dvě tragické nehody motorkářů řešila policie ve středu. V obou případech se střetl motorkář s osobním vozem. Přestože záchranáři dělali, co mohli, ani jeden z jezdců to nepřežil.

První tragická událost se stala poblíž Humpolce na Pelhřimovsku během odpoledne. Zemřel tam motorkář, který se střetl s osobním autem. Jak uvedla policejní mluvčí Stanislava Rázlová, oznámení o nehodě na silnici druhé třídy mezi obcemi Rozkoš a Dubí dostala policie po 17:30. Řidič motocyklu jel ve směru na Dubí. Z dosud neznámého důvodu přejel do protilehlé části komunikace, kde se srazil s autem, sdělila mluvčí. Přes snahu záchranářů motorkář zemřel.

O druhém neštěstí, tentokrát na Královéhradecku, informovaly mluvčí policie a hasičů Lucie Konečná a Martina Götzová. K nehodě došlo večer v Červeném Kostelci na křižovatce. Také v tomto případě se sedmatřicetiletý motocyklista střetl s osobním autem a na místě zemřel. Zranila se navíc i řidička auta, kterou záchranáři odvezli do nemocnice.

Požití alkoholu u devětačtyřicetileté řidičky osobního auta policie vyloučila dechovou zkouškou, u řidiče motocyklu nařídila soudní pitvu.

Příčiny obou nehod policie vyšetřuje.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání