Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zákazník (28) podfoukl olomoucké taxikářky a připravil je o peníze: Obě nahlásily loupežné přepadení!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
6. září 2021
13:46

Na několik dní zaměstnala kriminalisty oznámení o loupežných přepadeních dvou olomouckých taxikářek. Týkala se stejného zákazníka (28), kterého vezly z Olomouce do Prostějova. Muž je však v cíli cesty oklamal a připravil bez jakéhokoliv nátlaku o peníze. Smyšleným loupežným přepadením chtěly ženy vyřešit schodek v tržbě, informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

„Shodou okolností je podobnost obou případů zcela náhodná. Olomoucké taxikářky, každá od jiné společnosti, vezly jednoho a toho samého zákazníka a obě si přepadení vymyslely z důvodu, že je obalamutil a obral o peníze,“ uvedla policejní mluvčí.

První údajné loupežné přepadení nahlásila taxikářka 20. srpna, zákazníka nabrala na olomouckém vlakovém nádraží a vezla ho do Prostějova. Muž ji po příjezdu do cíle požádal o 2000 korun s tím, že jí peníze vrátí i se ziskem. Taxikářka mu podle kriminalistů bez jakýchkoli výhrůžek peníze dobrovolně půjčila, následně však zjistila, že jí peníze nevrátí. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o peníze z tržby, které musela předat na firmě provozující taxi službu a neměla žádnou jinou hotovost, tak si loupežné přepadení vymyslela a zavolala policii,“ uvedla policejní mluvčí. Policistům žena vylíčila, že ji zákazník ohrožoval nožem.

Se stejnou historkou loupežného přepadení se o deset dní na policii obrátila jiná taxikářka, která se nechala napálit stejným zákazníkem. Muž nastoupil rovněž na olomouckém nádraží a taxikářka jej vezla také do Prostějova. Tam zákazník pod záminkou zisku z taxikářky vymámil 1300 korun z tržby.

Kriminalisté kvůli ohlášeným loupežným přepadením nasadili na případy všechny dostupné prostředky a zahájili rozsáhlé vyšetřování, po vypátrání zákazníka však zjistili, že ženy mu předaly peníze dobrovolně, bez násilí a výhrůžek, a o trestnou činnost tak nejde. „Jednání obou oznamovatelek budeme nadále posuzovat a budeme se jím zabývat, zda tímto smyšleným oznámením nenaplnily znaky trestného činu nebo přestupku,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání