Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Krušovicích probíhá nepovolená technoparty: Policie zadržela cizince!

Aktualizováno -
11. července 2021
13:20
Autor: ČTK - 
10. července 2021
14:46

V Krušovicích na Rakovnicku se od pátku koná nepovolená technoparty, účastní se jí asi 500 lidí. V noci na sobotu hudební produkci přerušili policisté. Ti dále také zadrželi jednoho cizince pro podezření z porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Čeho přesně se dopustil, neuvedli. Muž skončil v policejní cele. Policisté také odhalili několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo omamných látek a evidují 15 stížností na rušení nočního klidu. Zatím nemuseli řešit vážnější narušení veřejného pořádku. Informace v neděli sdělila policejní mluvčí Lucie Nováková.

Akce začala v pátek v podvečer, zpočátku se jí účastnilo kolem 400 lidí, později přibyli další. V sobotu večer a v neděli ráno bylo účastníků 700. V pátek ve 21:00 policisté hudební produkci ukončili, aby nebyl narušován veřejný pořádek a noční klid. Odvolali se při tom na obecní vyhlášku, kterou tato akce nesplňuje.

 

Akce začala v pátek v podvečer, zpočátku se jí účastnilo kolem 400 lidí a jejich počet postupně rostl. V sobotu večer a dnes ráno bylo účastníků 700. Lze předpokládat, že během neděle akce skončí.

„Policisté provádějí a budou provádět důsledné kontroly osob a vozidel. U odjíždějících účastníků se kontrolami zaměří především na přítomnost alkoholu v dechu a na návykové látky,“ uvedla Nováková.

Policisté podle ní na technoparty dosud řešili tři trestné činy a čtyři přestupky v dopravě, šlo o jízdu pod vlivem drog nebo alkoholu. Pokud řidič nadýchá do jedné promile alkoholu, jde o přestupek, při vyšší hodnotě se jedná o trestný čin.

Technoparty se koná na pozemku, který má více vlastníků. Přístupové cesty policie uzavřela. Kdy má akce skončit, Šteinerová nevěděla.

V galerii se podívejte na fotografie z dalších podobných akcí, které se v minulosti v Česku konaly.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání