Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvojice v tereňáku chtěla hezké fotografie: Zřítili se ze stometrového srázu!

Autor: štt - 
11. července 2021
13:26

Dva dospělí muži utrpěli četná zranění, když se zřítili se svým autem z prudkého srázu. Nehoda se stala na úpatí Nízkých Tater u obce Liptovská Teplička. Za incidentem stojí nejspíše nerozvážnost řidiče, který přecenil své schopnosti a hodlal se svým terénním vozidlem zdolat strmý lyžařský svah.

Do vyprošťování dvou Slováků se zapojili místní dobrovolní hasiči, ale i příslušníci policie a záchranné služby. Přestože se auto valilo ze srázu dlouhého skoro 100 metrů, zranění nebyla natolik vážná. Jeden muž se dokázal z vraku sám osvobodit, druhého, který byl rovněž při vědomí, museli však přihlížející turisté vyprostit. O nehodě informoval server Noviny.sk.

Důvodem, proč řidič zvolil cestu náročným terénem, byla snaha vyjet na hřeben kopce pro lepší výhled a fotografie krajiny. Auto se však při jízdě převrátilo na střechu a zastavilo se až na úpatí kopce. Naštěstí se v blízkosti nacházely davy lidí, mezi kterými byl i člen záchranné služby. Přivolaní hasiči zajistili přenos potřebného lékařského materiálu k místu nehody, odkud následně odnesli i jednoho ze zraněných.

Profesionální hasiči museli ještě zajistit auto před možným samopohybem. Hrozilo totiž, že se zhroutí dál ze svahu svah a zraní procházející turisty. „Ošetřili jsme pacienta, který byl při vědomí s viditelnými povrchovými poraněními hlavy a odřeninami končetin. Následně jsme ho převezli na další vyšetření do popradské nemocnice,“ informoval Viktor Wurm, mluvčí záchranné služby v Košicích. Těžce zraněného muže si převzala lékařka v přivolané helikoptéře.

Vozidlo po dlouhém pádu bylo na místě prohlášeno za nepojízdné. Dle policistů mohla mít nehoda fatální následky. Oběma mužům strážníci provedli zkoušku na alkohol, která byla v jednom případě pozitivní. V druhém případě se čeká na výsledky, jelikož poraněný musel být, co nejrychleji převezen do nemocnice.

Na přesun vraku musela být povolána těžká technika. „Tu nám poskytl jeden z místních občanů, čímž mu chci jménem celého týmu poděkovat,“ sdělil člen záchranářského týmu Petr Kupčov. Policie případ nevyhodnotila jako dopravní nehodu a dvojice nyní čeká na další vyjádření. „Policie zahájila trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví a přečin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřel rozhovor policejní mluvčí Džobanik.

Video  Kvůli hezkým fotografiím se dvojice zřítila z několikaset metrů dlouhého srázu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

renalek ( 11. července 2021 20:18 )

Jardo,asi sa mýliš!! Tu sme išli z vlastných zdrojov našich ,,bezmozgáčov,,! Už je aj reklama: Slovenský tupoň-najvätší na svete!!!
Ale sranda v SR nekončí!!! Jedna naša TV priniesla informáciu,že v obci Budča,okres Zvolen búrali starý dom a jeden roboš a postavil na platňu betónového balkóna a tato s ním j@bla z výšky 4 metre na zem a privalila ho,/­nohy/­.Nevá­hal,te­lefó­nom volal kámošovi aby ho prišiel vyslobodiť!!! Aj sa tak stalo,pomohol mu.Balkón zostal nepoškodený....

offline ( 11. července 2021 17:33 )

Tohle auto má svoje nejlepší roky ještě před sebou. Na áčkách to bude úplná rarita a zájemci se budou přeplácet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání