Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jana (†17) náhle zemřela: Její smrt zneužili pro šíření hoaxů o očkování proti covidu

Autor: jel - 
7. července 2021
15:01

Lidé, kteří šíří dezinformace, se neštítí opravdu ničeho. Teprve sedmnáctiletá Jana P. nečekaně zemřela. Její parte se začalo na sociální síti šířit s tím, že za její smrt může očkování. Rozzuřený otec se proti tomu důrazně ohradil. Dívka očkovaná ani nebyla, přesto příspěvek sdílelo obrovské množství lidí.

Na hoax upozornila speciální stránka slovenské policie, která si klade za cíl bojovat proti dezinformacím. „Znudění lháři, kteří nemají na práci nic jiného než hodiny sedět u facebooku, zašli příliš daleko! Poslední hodiny masově zneužívají smrt 17leté dívky. Píší, že za její smrt může očkování. Což je lež,“ uvedli policisté v příspěvku, v němž dokládají, že se jedná o nepravdivou informaci. 

Na sociální síti se totiž šířilo dokonce parte mladičké dívky. „Stačí... jako důkaz?“ napsala k němu jedna z uživatelek, další přidali příběh o tom, že Jana zemřela tři dny poté, co dostala dávku vakcíny.

Policisté upozornili, že tuto dezinformaci často šíří ti samí lidé, kteří loni tvrdili, že pokud někdo zemře při autonehodě, bude mít v pitevní zprávě uvedeno, že zemřel na koronavirus. Prý aby byla v platnosti dál protiepidemická opatření. Což je samozřejmě jenom další nepravda. „Konspirátory doběhla vlastní minulost. Dnes jsou to oni, kdo hlásá, že za pomalu každé úmrtí je zodpovědné očkování, jsou to manipulátoři se smrtí,“ napsali.

V příspěvku je dále uvedeno, že na Slovensku jsou nyní proti koronaviru registrovány 4 vakcíny, a je tam ve zkratce popsáno, jak fungují.

Proti strašné dezinformaci se razantně ohradil i tatínek zesnulé Jany. „Hyeny hnusné, odporné,“ rozzlobil se nešťastný otec. „Jdu podat trestní oznámení za šíření nepravdy a zneužívání naší nenaočkované dcery na kampaň proti očkování. Očkovaná nebyla a ani já, její otec nejsem,“ dodal.

Video  Fiasko, nebo hladký start? „Covid pasy máme ozkoušené,“ hlásí Dzurilla a odmítá diskriminaci.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

user ( 8. července 2021 13:27 )

Tenhle odpad společnosti z řad Pirátů, SPD v čele s Volným, by měl být dohledan, přes IP a odsouzený k milionové pokutě pro rodinu zesnulé a k doživotní u zákazu přístupu na Internet.

marmat ( 7. července 2021 22:50 )

Jsme hnusný český povahy už od narození, nebo si takové svinstvo teprve později osvojíme?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání