Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zoo v britském Essexu zachvátily plameny: V ohnivém infernu zahynulo pětadvacet zvířat!

Autor: rix - 
7. července 2021
21:07

Neštěstím skončil požár zoologické zahrady v britském Essexu. Kvůli vadnému spotřebiči tam začalo v noci hořet a o život přišlo pětadvacet mazlíčků. Smutná bilance ale mohla být ještě horší, nebýt včasného zásahu hasičů.

Jednotky hasičů musely rychle spěchat do Zoo Malton Promenade v Essexu. V ohrožení byla zvířátka! Požár propukl v místních výbězích, kde bylo umístěno na sedmdesát zvířecích miláčků. Oheň nejspíš vznikl kvůli vadnému mrazáku a začal se rychle šířit, uvedl deník Metro

Ačkoli se třem hasičským jednotkám podařilo požár dostat pod kontrolu do hodiny, 25 zvířátek se zachránit nepodařilo. O život přišly želvy, surikaty, pásovec, skunk nebo papoušek. Mazlíčci, kteří běsnění přežili, byli umístěni do bezpečného prozatímního domova. 

Zaměstnanci Zoo uvedli, že přijali veškerá preventivní opatření, aby zabránili dalším požárům. Vzdali hold všem uhynulým zvířátkům.

„Nikdy nezapomeneme na krásná zvířata, která jsme za tak tragických okolností ztratili,“ uvedla zoo na sociálních sítích a připomněla, že se o bezpečnost mazlíčků stará. „Naše spotřebiče jsou pravidelně testovány, máme certifikovaného elektrikáře, pravidelně provádíme audity bezpečnosti a ochrany zdraví od našich, ale i externích konzultantů, pravidelně provádíme hodnocení rizika požáru,“ dodala. 

„Navzdory tomu všemu jsme ale nedokázali zabránit požáru elektrického mrazáku,“ vysvětlila zoo v příspěvku. Zaměstnanci se prý poučili a omluvili se za všechna ztracená zvířata rodinám a dětem, které zoo navštěvovaly. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání